Hovedinnhold

Nå kan du fly direkte til Bangkok

SNART TIL OSLO: En Airbus fra Thai på Suvarnabhumi-flyplassen i Bangkok. Foto: AP
SNART TIL OSLO: En Airbus fra Thai på Suvarnabhumi-flyplassen i Bangkok. Foto: AP
En god nyhet for norske Thailand-reisende: 15. juni begynner Thai Airways å fly direkte fra Gardermoen til Bangkok.

Denne saken handler om:

Fra i dag morges har du kunnet kjøpe billetter til den etterlengtede direkteruten til Bangkok. Første avgang blir 15. juni, og ruten skal flys fem dager i uken.

Les også:Thai Airways kåret til beste interkontinentale flyselskap

Thai Airways kunne i formiddag ikke bekrefte helt sikkert at ruten skulle lanseres. VG Nett rakk akkurat å legge ut saken om at billettsalget var i gang uten at ruten var endelig bekreftet - før den offisielle meldingen kom i ettermiddag fra Hilde Hirai, Thai Airways' salgssjef i Norge.

Les også:Reis når det er billigst

Avgang fra Oslo er satt til 14.55, med ankomst Bangkok 06.20 morgenen etter (lokal tid). Det betyr en flyreise på 10 timer og 25 minutter.

Hjem igjen skal flyet gå fra Bangkok 35 minutter over midnatt, og ankomme Oslo klokken 7 om morgenen. Flytiden denne veien blir 11 timer og 25 minutter. (Det er vanlig at vestgående ruter bruker lengre tid på grunn av motvind.)

Prisen på Thai Airways' nettsider var ganske stiv da VG sjekket tidligere i dag: 29 845 kroner tur-retur for en voksen en tilfeldig uke i juni.

- Det illustrerer at det ordinære billettsalget egentlig ikke har startet ennå. Dette vil selvfølgelig ikke være gjennomsnittsprisen, sa Hilde Hirai til VG Nett tidligere i dag.

Artikkelen fortsetter under illustrasjonen.

TYVSTART: De aller ivrigste hadde sjansen til å bestille Bangkok-billetter noen timer før direkteruten fra Gardermoen ble lansert.
TYVSTART: De aller ivrigste hadde sjansen til å bestille Bangkok-billetter noen timer før direkteruten fra Gardermoen ble lansert.

Les også:Lesernes beste Thailand-tips

Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn bekrefter at Thai Airways har fått de nødvendige slot-tidene for å fly til Gardermoen.

Flytypen Thai Airways har satt av til Oslo-ruten, er Airbus A340-500 - som for tiden er det passasjerflyet i verden som kan fly lengst non-stop. Flyet har plass til 215 passasjerer.

De aktuelle flyene gikk tidligere i rute mellom Bangkok og New York, en 17,5 timers tur uten mellomlanding. Men selskapet greide ikke å få denne ruten til å lønne seg, og har derfor vært på utkikk etter andre ruter å bruke Airbusene på.

- Vi har også tidligere ønsket å fly til Oslo, men da hadde vi ikke tilgjengelige fly. Nå har vi det, sier Hilde Hirai.

Tidligere har Krabi Air gjentatte ganger lovet å starte direkterute mellom Norge og Thailand, uten at det har blitt noe av.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise