Hovedinnhold

Lufthansa kansellerer flere Oslo-fly

PÅ BAKKEN: Streiken i Lufthansa gjør at flere av flyene til det tyske flyselskapet må tilbringe dagen på landjorda. Foto: JAN OVIND / VG
PÅ BAKKEN: Streiken i Lufthansa gjør at flere av flyene til det tyske flyselskapet må tilbringe dagen på landjorda. Foto: JAN OVIND / VG
(VG Nett) Lufthansa innstiller 16 av dagens flyvninger til og fra Gardermoen som følge av dagens streik.

Denne saken handler om:

For tredje gang på én uke har de kabinansatte i det tyske flyselskapet lagt ned arbeidet i protest mot lønns- og arbeidsvilkår. Til sammen har den tyske flygiganten avlyst rundt 900 avganger.

Dette tilsvarer rundt halvparten av selskapets avganger.

Fra Gardermoen er tilbudet enda sterkere redusert. Der vil selskapet kun operere seks av sine 22 flyvninger fredag, noe som innebærer at nærmere tre fjerdedeler av avgangene er innstilt, ifølge flyplassens egen oversikt.

Sjekk status for ditt fly på OSLs hjemmeside! 

Lufthansas kommunikasjonsdirektør Aage Dünhaupt sier til VG Nett at dette skyldes flyselskapets gode samarbeid til sin alliansepartner i Star Alliance, SAS.

- Vi har et godt forhold til SAS. Det betyr at passasjerene kan bli ombooket til deres flyvninger. Det gjør igjen at vi kan ta ut flere flyvninger til og fra Norge, i og med at vi kun kan operere 50 prosent av flyvningene, sier han.

Dette bekrefter informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

- Vi har fylt opp de flyene vi har. Vi har også satt inn større maskiner på avgangene, og flyr mange via København dit vi har mange flyvninger, opplyser han.

Dünhaupt sier at Lufthansa allerede onsdag begynte arbeidet med å gi fredagens 100.000 passasjerer nye billetter. Det betyr likevel ikke at passasjerene ikke merker noe til streiken.

- 80 prosent av våre flypassasjerer skal videre fra Frankfurt eller München. En del av disse har fått nye billetter via en annen flyplass, for eksempel Zurich med Swiss. Andre kan fortsatt reise med Lufthansa, enten med en rute som opereres som vanlig, eller litt forsinket. For noen er avreisen utsatt til i morgen, forklarer han.

Krever lønnstillegg

Rundt 18.000 kabinansatte med baser i Berlin, Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf, München og Stuttgart er tatt ut i streik fredag. Streiken skyldes en konflikt mellom ledelsen i Lufthansa og fagforbundet UFO, som har krevd lønnstillegg på fem prosent for sine medlemmer samt visse innrømmelser i striden om bruk av deltidsansatte.

Lufthansa tilbyr 3,5 prosent, men nekter å forhandle om bruken av deltidsansatte og økt innhenting av tjenester utenfra.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise