Hovedinnhold

Innfører røykeforbud på Kanari-strender

IKKE MERE RØYK OG REIS: Nå blir det forbud mot røyking på 75 prosent av Amadores-stranden på Gran Canaria. Foto: ESPEN BRAATA
IKKE MERE RØYK OG REIS: Nå blir det forbud mot røyking på 75 prosent av Amadores-stranden på Gran Canaria. Foto: ESPEN BRAATA
(VG Nett) Om to uker innføres røykeforbud på ti turiststrender på Gran Canaria.

Denne saken handler om:

Det har vært mye frem og tilbake før det kontroversielle forbudet ble besluttet vedtatt i Mogan kommunes bystyre i forrige måned.

Forbudet som innføres gjelder ikke for hele stranda, 25 prosent av stranda vil fortsatt være lov å røyke på. Røykeområdene blir avgrenset med en farget linje, og her vil det bli satt opp askebeger, melder Canaria-journalen. I disse områdene blir det seksjoner både med og uten solsenger.

Strendene som omfattes av det nye røykeforbudet er Playa de Mogan, Paya del Diablito, Playa de Tiritana, Playa de Tauro, Playa de Cura, Playa de los Amadores, Playa de Puerto Rico, Playa de Balito, Playa de la Vega, og Playa de Arguineguin.

Først ut

Mogán er den første kommunen på Kanariøyene som innfører røykeforbud på strendene, men andre kommuner kan komme til å innføre liknende tiltak.

Turistråd Tomás Lorenzo har tidligere sagt at forbudet får støtte fra turistnæringen, og meningsmålinger viser at 65 prosent er enige i et slikt forbud.

Og hva skjer dersom solhungrige turister fyrer opp en sigarett? Da kan man vente seg en bot på 450 euro, altså rundt 3300 norske kroner.

Ifølge Canaria-journalen er det ingen saker som har engasjert deres lesere så sterkt som denne saken. På deres Facebook-sider uttrykkes både positive og negative reaksjoner.

HVA SYNES DU OM RØYKEFORBUD PÅ STRANDA? Si din mening i kommentarfeltet!

Følg VG Reise på Facebook!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise