Hovedinnhold

Hot på reise akkurat nå

TOALETT MED UTSIKT: Toalettanlegget ved Stegastein utsiktsplass, Nasjonal turistveg Aurlandsfjellet. Foto: STATENS VEGVESEN
TOALETT MED UTSIKT: Toalettanlegget ved Stegastein utsiktsplass, Nasjonal turistveg Aurlandsfjellet. Foto: STATENS VEGVESEN
Det går mot høst og vi stålsetter oss for mørkere tider, men forhåpentligvis mye moro likevel. Her er tips for høst-moro:

Denne saken handler om:

BILTUR: Ta en tur med bilen og se hvor vakker Norge er i høstdrakt. Nasjonale turistveger viser deg ikke den raskeste veien, men tar deg med gjennom noe av det flotteste vi har av norsk natur. I disse dager åpner dessuten en ny turistvei, nemlig Nasjonal turistveg Aurlandsfjellet - omkranset av Sognefjorden, Nærøyfjorden, Lærdal, Gudvangen og Aurland. På denne veien finner den amerikanske kunstneren Mark Dions nye kunstverk DEN (hiet).

MOSELDALEN: Bernkastel-Kues Foto: DAG FONBÆK
MOSELDALEN: Bernkastel-Kues Foto: DAG FONBÆK

TYSK VINFEST: Når dette leses er vi selv på vei til den tyske småbyen Linz ved Rhinen, der årets tradisjonelle vinfest finner sted denne helgen. Flust av tyske vinbyer langs Rhinen og Mosel kårer vinkonger og - prinsesser, og prøvesmaker årets dråper i boder på torget. Les om vinfestene her!

HUMMERFISKE: Hver høst strømmer hummerfiskerne til Bohuslän-kysten for å hente opp havets guld - på Smögen, rundt Lysekil, i Fjällbackas skjærgård, Gullmarsstrand, Skaftö eller ute i Kosterhavet. Visse ting kan bare gjøre når det er sesong - og den starter nå ... Mer om hummerfiske her!

Hva er dine beste reise-tips for september - del dem nederst i saken!

KOM DEG UT-DAGEN: Høsten er en flott tid på fjellet og i skog og mark. Derfor har Turistforeningen lagt sin årlige «Kom deg ut-dag» til nettopp september. Da kan du delta i godt tilrettelagte turer og aktiviteter i det fri. Sjekk ditt lokale program på DNTs hjemmesider.

BARCELONA: God stemning i seine nattetimer. Foto: GØRAN BOHLIN
BARCELONA: God stemning i seine nattetimer. Foto: GØRAN BOHLIN

PLANLEGG EN STORBY-TUR: Høsten er storbytid og planlegging er halve moroa. Sjekk ut Europas varmeste storbyer HER! Eller planlegg en juletur HER!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise