Hovedinnhold

Golf i verdensklasse

LUKSUS: 300 millioner kroner er investert i golfanlegget utenfor Stockholm. Foto: Jan Johannessen
LUKSUS: 300 millioner kroner er investert i golfanlegget utenfor Stockholm. Foto: Jan Johannessen
En halvtime utenfor Stockholm ligger golfbanen eierne hevder blir Europas beste.

Denne saken handler om:

BRO (VG) - Selv om dine norske lesere kanskje ikke tror det, så kommer de faktisk til å få spille på Europas beste bane om de kommer hit, sier eieren Björn Örås.
Store ord. Men etter en første inspeksjon virker det virker unektelig som om det er mye i dem.

LES OGSÅ:
Andre svenske drømmebaner

For milliardæren Örås, som har skapt seg en formue på å bygge opp bemanningsselskapene Poolia og Uniflex, har ikke spart på noe når han har skapt .

300 mill.

Klubbhuset er, som navnet tilsier, et skikkelig slott. Der inne ligger en restaurant som drives av samme folk som styrer Michelin-stedet Lux inne i Stockholm.

STORSLAGENT: Eier Björn Öråsda garanterer en stor golfopplevelse. Foto: Jan Johannessen.
STORSLAGENT: Eier Björn Öråsda garanterer en stor golfopplevelse. Foto: Jan Johannessen.

Kronprinsesse Victorias kjæreste Daniel Westling bosser over gymmen og utenfor ligger foreløpig ni vakre hull og venter på medlemmer og greenfeegjester.

I løpet av sommeren blir de 18. Om to år er de 36.
300 millioner svenske kroner har herligheten kostet - hittil.
Greenfeegjester kan få teste godsakene mot å betale 1000 svenske kroner på hverdager - 1200 i helgene (kun etter klokken 14.00). Menn må ha handikap under 24, kvinner under 30.

- Men da får de også en golfopplevelse i verdensklasse, sier Björn Örås som selv har spilt golf i 40 år og har åtte i handikap.

Naturreservat

Banen er den første svenske som er bygget i vannkanten på 20 år. For å få tillatelse til dette kjøpte man et stort område land inntil golfbanen. Der ble et naturreservat anlagt med fugletårn og stier, og man forpliktet seg til å drive reservatet i ti år fremover.

Og ved 17. og 18. hull er det plass til utrolige 75 000 tilskuere som alle har en god utsikt til det som foregår. I 2009 skal Bro Hof Slott golfklubb arrangere Scandinavian Masters.

Men egentlig sikter man høyere. Mot Ryder Cup.

- Klart at det er en drøm. Og det er en drøm vi jobber aktivt med, sier Björn Örås lurt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise