Hovedinnhold

Fra frityr til fest: VG tester maten i skibakkene

BRA: VG har testet mattilbudet i de tre største alpinanleggene. Helt nye Skavlen Restaurant på toppen av Hafjell var en av de bedre. Foto: MAGNAR KIRKNES
BRA: VG har testet mattilbudet i de tre største alpinanleggene. Helt nye Skavlen Restaurant på toppen av Hafjell var en av de bedre. Foto: MAGNAR KIRKNES
** Biffsmørbrød til terningkast 6. ** Ostebagett til terningkast 1.

Denne saken handler om:

Slik har vi testet

  • Vi valgte ut fire poulære lunchsteder i Norges tre mest besøkte alpinanlegg.
  • Stedene ble testet mellom klokken 11.30 og 15.00 på hverdager i slutten av januar.
  • Vi kom uanmeldt og betalte for maten selv. Spisestedene visste ikke at de ble testet.
  • Terningkastene våre er gitt ut i fra en helhetsvurdering av smak, utvalg, pris og service. Vi har lagt mest vekt på kriteriene smak og utvalg.
  • Vi har også latt en gjest på hvert sted trille sin personlige terning.

Lunsjpause i alpinanleggene har et rykte som oser av dårlige burgere og fet frityr. Men VGs test av spisesteder i Trysil, Hemsedal og Hafjell viser at tilbudet mange steder er bra.

Testen har to klare vinnere til terningkast 6 og tre svært gode spisesteder til terningkast 5.

TESTERNE: Magnar Kirknes, matskribent og matfotograf, ansvarlig for Kokkeskolen i VG Helg på lørdager. Anette Skrapaas, klinisk ernæringsfysiolog og høyskolelektor ved Atlantis Medisinske Høgskole. Foto: MONA LANGSET
TESTERNE: Magnar Kirknes, matskribent og matfotograf, ansvarlig for Kokkeskolen i VG Helg på lørdager. Anette Skrapaas, klinisk ernæringsfysiolog og høyskolelektor ved Atlantis Medisinske Høgskole. Foto: MONA LANGSET

Mange ønsker seg sunn mat når de står på ski. Likevel har det lenge vært nærmest umulig å oppdrive annet enn fet gatekjøkkenmat i alpinanleggene. Men nå skjer det noe med mattilbudet. Det er fullt mulig å få både god og sunn mat i bakken.

- Utvalget er overraskende bra, sier klinisk ernæringsfysiolog og høyskolelektor ved Atlantis Medisinske Høgskole, Anette Skarpaas.

12 steder

Hun har sammen med VGs egen matekspert, Magnar Kirknes, vurdert 12 populære spisesteder i Norges største alpinsenter: Trysil, Hemsedal og Hafjell.

- De fleste stedene tilbyr faktisk supper, salater, fisk og vegetar selv om burger og pommes frites dominerer. Om du velger laks, grønnsaker og poteter, får du mye energi, slik at du holder ut noen timer til i bakken samtidig som du spiser sunt, sier hun.

Også hos testens taper var det mulig å få kyllingsalat. Men den var ikke god.

Terningkast en

Fire steder får en treer av testpanelet - og Olympiatunet på Hafjell er taperen med terningkast en.

Dette stedet fremstår som et dårlig gatekjøkken med sterk frityrlukt langt utenfor veggene.

OLYMPIATUNET: Kunne vært mye, mye bedre. Foto: MAGNAR KIRKNES
OLYMPIATUNET: Kunne vært mye, mye bedre. Foto: MAGNAR KIRKNES

- Med beliggenheten midt i alpinanlegget er dette en perle Hafjell har skuslet bort, sier Kirknes.

Stedet er likevel populært blant sitt publikum, påpeker daglig leder i Hafjell Alpinsenter, Ole Farmen.

- Olympiatunet har et gatekjøkkenkonsept, og det er en ærlig sak. De som bare ønsker en kjapp matbit velger det, sier han.

Bedre tilbud

Farmen forteller at Hafjell har utbedret mattilbudet i bakkene de siste årene, og ved neste investering blir det Olympiatunets tur.

- Målet er at alle skal finne det mattilbudet de ønsker her, sier han.

Også de som ønsker å nyte kortreiste, lokale råvarer på Hafjell, har mulighet til det. Både Lodgen og den helt nye Skavlen på Mosetertoppen, tilbyr god og ærlig mat i restauranter som er garantert frie for frityr.

-Jeg tror det er et økende behov for sunnere mat i alpinbakkene. Ingen av våre gjester savner pommes frites. Selv ungdom liker de urtestekte potene som vi serverer i stedet, sier Pia Rishaug i Lodgen Mat & Drikke.

- Folk vil ha god mat når de står på ski, og de tar seg råd til å komme tilbake. De vil ha god lunch, de vil bli oppvartet, og de vil fort ut på ski igjen, supplerer Merethe Helgesen i Skavlen på toppen av Hafjell.

HER ER TESTRESULTATENE:

TRYSIL:

LAAVEN i Trysil. Alle foto: MAGNAR KIRKNES
LAAVEN i Trysil. Alle foto: MAGNAR KIRKNES
:
:


Restaurant Laaven 1790

* Stedet: Stemningsfull restaurant med gamle tømmervegger ved Turistsenteret. Lunsjsted på dagtid og after-ski om ettermiddagen. Meny med noen ferdige retter, blant annet supper og pasta. Har også 15-minuttersmeny med blant annet ovnsbakt laks og elgsnitsel.

GULASJ: Med påfyll, 85 kr.
GULASJ: Med påfyll, 85 kr.

* Vår opplevelse: Store porsjoner servert i løpet av 12 minutter.

Vi fikk en perfekt gulasjsuppe (85 kr.), på linje med de beste i Alpene.

LAKS: Ovnsbakt med grønnsaker, 139 kr.
LAKS: Ovnsbakt med grønnsaker, 139 kr.

God ovnsbakt laks (139 kr.) med fersk pasta og stekte grønnsaker. Grønnsakene kunne riktig nok vært litt sprøere. Laksen var ikke akkurat salma, men likevel absolutt godkjent.

CLUBSANDWICH til 149 kr.
CLUBSANDWICH til 149 kr.

Kyllingen i clubsandwichen (149 kr.) var litt for saltvannsholdig etter panelets smak, men de råstekte poteter var knallbra.

* Dom: Blid service, rask servering og mye real mat for pengene.

* Gjestens mening: Evy Kongensgaard Nielsen fra Danmark. Spiste Gulasjsuppe:
Dette er varmt og veldig godt når man kommer inn fra bakken. Gratis påfyll til og med, så man blir god og mett for 85 kroner. Jeg gir:

TRYSIL:

SINDRESTUA i Trysil. Alle foto: MAGNAR KIRKNES
SINDRESTUA i Trysil. Alle foto: MAGNAR KIRKNES


Sindrestua
* Stedet: Stor restauranten ved påstigningen til Fjellekspressen. Har rikholdig pizzameny, pastaretter, dagens rett og salatbuffé. Likevel satt alle gjestene med pizza, burger eller pommes frites da VG var der.

BULGURKYLLING uten bulgur. 139 kr. Foto:
BULGURKYLLING uten bulgur. 139 kr. Foto:

* Vår opplevelse: Maten kom etter 20 minutter.

Vi hadde bestilt en bulgursalat med kylling (139 kr.), men fikk en salat helt uten bulgur.

DAGENS PIZZA med skinke, 105 kr.
DAGENS PIZZA med skinke, 105 kr.


Dagens pizza (105 kr.) med ost og skinke hadde en plastaktig bismak. Testerne konkluderte med at den må ha ligget på noe som avsatte smak.

SINDREBURGEREN populær på Sindrestua, 146 kr.
SINDREBURGEREN populær på Sindrestua, 146 kr.


Sindreburgeren (146 kr.) virket hjemmelaget med malt kjøtt, men baconet var brunsvidd og pommes fritesen overstekt.

DAGENS RETT, røykt svinekam, 105 kr.
DAGENS RETT, røykt svinekam, 105 kr.


Dagens rett var røykt svinekam med poteter og wokede grønnsaker (105 kr.). Kjøttet var bra, men «wokede grønnsaker» var kun to halve sukkererter, en halv sjampinjong og litt rødløk.

* Dom: Det er mulig å finne sunne alternativer her selv om frityrlukten dominerer. Dagens rett er rimelig, men resten er overpriset.

* Gjestens mening: Andreas Hvidsten. Spiste pizza til 135 kr.:
Ganske god pizza selv om den er litt dvask. Men nå smaker jo det meste godt når man er sliten og sulten. Jeg gir:

TRYSIL:

KNETTSETRA midt i Trysil. Alle foto: MAGNAR KIRKNES
KNETTSETRA midt i Trysil. Alle foto: MAGNAR KIRKNES


Knettsetra

* Stedet: Midt i skianlegget ligger den vel 200 år gamle Knettsetra med Stallen pub, Vaffelstua og Setra Restaurant. Vi testet den siste. Her har de en liten, utsøkt meny som tydelig er laget av noen med kjærlighet for gode råvarer.

KONGEKRABBESALAT med mye kongekrabbe, 179 kr.
KONGEKRABBESALAT med mye kongekrabbe, 179 kr.

* Vår opplevelse: Maten som kom på bordet etter 10 minutter, var i en helt egen divisjon.

HALV SPESIAL med grove pølser, 189 kr.
HALV SPESIAL med grove pølser, 189 kr.

Kongekrabbesalaten (179 kr.) inneholdt mye krabbe og sprø salat med babytomater, parmesan og krutonger.

DAGENS VEGETAR, jordskokksuppe, 98 kr.
DAGENS VEGETAR, jordskokksuppe, 98 kr.

Vi bestilte også mystiske «Halv spesial» (189 kr.), som besto av grove pølser, hjemmelaget potetstappe med potetbiter, og rekesalat med cayennepepper. Spennende.

ELGBURGER, saftig og god, 189 kr.
ELGBURGER, saftig og god, 189 kr.

Dagens vegetar var en jordskokksuppe (98 kr.) med mye jordskokksmak, og den saftige elgburgeren (189 kr.) var suveren.

* Dom: Stedet er så koselig og maten så skikkelig at det er verdt prisen i den øvre enden av skalaen.

* Gjestens mening: Henrik André Jönsson. Spiste hjemmelaget gulasjsuppe med brød til 89 kr.:
Super suppe. Ble mett selv om det ikke var påfyll. Dette er ikke dyrt til å være i Norge. Jeg gir:

TRYSIL:

SANKT OLAV i Trysil. Alle foto: MAGNAR KIRNES
SANKT OLAV i Trysil. Alle foto: MAGNAR KIRNES


Sankt Olav Lunch & afterski

* Stedet: Helt inntil bakken på Høyfjellssenteret. I likhet med SkiBistroen, serverer denne årets populære lunsjnyhet: En buffet der to voksne og to barn kun betaler 299 kroner til sammen. Men det er bare frem til kl. 14.30. Vi kom ti minutter for sent og måtte klare oss med pubmenyen som serveres fra kl. 12.00 og utover kvelden.

TAPASTALLERKEN til 78 kr.
TAPASTALLERKEN til 78 kr.

* Vår opplevelse: Vi var de eneste gjestene, likevel tok det en halv time før vi fikk maten.

NACHOSTALLERKEN til 151 kr.
NACHOSTALLERKEN til 151 kr.

Testerne dyppet gulrotbitene i majones, og kunne ikke annet enn å le av at de kaller tallerkenen med agurk, gulrot, sort oliven, juksefeta og spekepølse for tapas (78 kr.).

CHILIBURGER til 171 kr.
CHILIBURGER til 171 kr.

Til nachosen (151 kr.) fikk vi kjøttdeig som smakte tomatsaus.

Chiliburgeren (171 kr.) hadde mye smak, men så langt i fra hjemmelaget ut.

FALAFEL, bra på Sankt Olav til 152 kr.
FALAFEL, bra på Sankt Olav til 152 kr.

Den hyggelige overraskelsen kom da vi gikk løs på falafelen (152 kr.). Vegetaralternativet på menyen var det som smakte best.

* Dom: Pluss for fiskealternativ på lunsjmenyen. Men rettene på pubmenyen forsvarte ikke prisen. Vi regner med at lunsjbuffeen som vi ikke rakk, var bedre.

* Gjestens mening: Ingen andre enn oss der.

HEMSEDAL:

HOLLVIN i Hemsedal. Alle Foto: MAGNAR KIRKNES
HOLLVIN i Hemsedal. Alle Foto: MAGNAR KIRKNES


Hollvin restaurant & bar
* Stedet: Populær restaurant ved bunnen av åttesetersheisen. Åpner til frokost og stenger når siste gjest har danset ferdig på after-ski. Har stor meny med mye pasta, pizza og suppe i tillegg til burgere. Salatbar er tilbehør til mange av rettene.

* Vår opplevelse: Da vi betalte for maten ble vi fortalt at det kunne ta litt tid før den ble servert, siden det var så fullt. Likevel kom den etter 15 minutter.

PASTA MED SCAMPI, 139 kr.
PASTA MED SCAMPI, 139 kr.

Pasta med scampi (139 kr.) var det beste, med knasende grønnsaker (som vi gjerne kunne fått mer av), riktig kokte nudler, og seks store scampier.

TOM KAH GAI suppe til 119 kr.
TOM KAH GAI suppe til 119 kr.

Tom Kah Gai-suppen (119 kr.) inneholdt mye sopp og lite kylling, og smakte posesuppe.

MONSTERBURGER, mye mat for 139 kr.
MONSTERBURGER, mye mat for 139 kr.

Monsterburgeren (139 kr.) besto av to fabrikkproduserte burgere, ost og bacon med veldig bløtt brød.

* Dom: Overraskende innholdsrik meny med sunnere alternativer selv om gatekjøkkenlukten dominerer.

* Gjestens mening: Kristian Thorsen. Spiste Monsterburger inkludert drikke til 174 kr.: Mye mat for pengene, over 250 gram kjøtt. Jeg gir god karakter fordi jeg liker Hemsedal:

HEMSEDAL:

SKISTUA i Hemsedal. Alle foto: MAGNAR KIRKNES
SKISTUA i Hemsedal. Alle foto: MAGNAR KIRKNES


Skistua restaurant og kafé (Terning 3)
* Stedet: Skistua bortenfor Hollvin er populær for after-ski. Har à la carte-meny med burgere, sandwich og en Cæsarsalat, samt serveringsklare retter i disken.

GULASJSUPPE til 69 kr.
GULASJSUPPE til 69 kr.

* Vår opplevelse: Hyggelig og rask service, men ingen stor matopplevelse.

DAGENS RETT, lasagne med salat, 89 kr.
DAGENS RETT, lasagne med salat, 89 kr.

Gulasjsuppen (69 kr.) og dagens rett, lasagne med salat (95 kr.), fikk vi med en gang. Suppen hadde mye karve og lite kjøtt. Lasagnen var bedre, den smakte hjemmelaget.

HAMBURGER billigst etter klokken 15,00: 39 kr. Foto:
HAMBURGER billigst etter klokken 15,00: 39 kr. Foto:

Burgeren uten ost eller bacon ble servert etter fem minutter. Da vi var der midt på dagen, kostet denne 89 kroner, men etter klokken 15.00 var prisen 39! Hvor mye kjøtt den inneholdt, skal være usagt. Den smakte som et middels blandingsprodukt.

* Dom: Serverer nok bedre after-ski-stemning enn mat. Best for den som vil ha kjapp mat for en billig penge.

* Gjestens mening: Jørgen Erlandsen. Spiste burger med pommes frites og øl til 175 kr.: Ølen var død, burgeren vond og pommes fritesen nesten rå. Vi var åtte rundt bordet, og ingen var fornøyd med maten. Jeg gir:

HEMSEDAL:

LODGEN i Hemdedal. Alle foto: MAGNAR KIRKNES
LODGEN i Hemdedal. Alle foto: MAGNAR KIRKNES


Lodgen Bar & Restaurant
* Stedet: Ligger nederst i anlegget i samme hus som Hemsedal Alpinlodge. Har en liten, utsøkt lunsjmeny med blant annet smørbrød, suppe og salat. Har også egen frokost- og middagsmeny, pluss lunsjbuffé til 139 kroner i helgene.

BIFFSMØRBRØD til 139 kr.
BIFFSMØRBRØD til 139 kr.

* Vår opplevelse: Alt vi spiste var i en klasse for seg. Den forseggjorte maten ble servert 12 minutter etter at vi bestilte, og testerne smilte bredere for hver rett de smakte.

KYLLINGFAJITAS med salat, 149 kr.
KYLLINGFAJITAS med salat, 149 kr.

Biffsmørbrødet (139 kr.) hadde perfekt grillet ytrefilet og sprøstekte grønnsaker på grillet brød.

PARMASALAT til 149 kr.
PARMASALAT til 149 kr.

Kyllingen i kyllingfajitasen (149 kr.) hadde god konsistens. Den ble servert med mozzarella, god guacamole og salat som inneholdt blant annet jalapeños og oliven.

I parmasalaten (149 kr.) var det rikelig med parmaskinke og parmesanost, servert med grillet brød.

* Dom: Lekkert dandert, deilig mat som forsvarer prisen.

* Gjestens mening: Maja Paulsen. Spiste sandwich med karrikylling, bacon og salat til 85 kr.: Utsøkt mat og service. Og ikke dyrt til å være i Norge. Jeg gir:

HEMSEDAL:

FJELLKAFEEN i Hemsedal. Alle foto: MAGNAR KIRKNES
FJELLKAFEEN i Hemsedal. Alle foto: MAGNAR KIRKNES


Fjellkafeen
* Stedet: Ligger midt i skianlegget, 1100 meter over havet. Når det blir varmere i været, blir terrassen et perfekt solsted. Har både kjøtt og fisk på menyen, pastaretter, supper. Mye av det ferdiglaget til rimelige priser.

DAGENS PASTA, pasta carbonara til 85 kr.
DAGENS PASTA, pasta carbonara til 85 kr.

* Vår opplevelse: Elgburgeren kom i løpet av fem minutter. De andre rettene var ferdige i disken.

VEGETARLASAGNE til 82 kr.
VEGETARLASAGNE til 82 kr.

Dagens pasta, carbonara (85 kr.) smakte nesten ingen ting.

Vegetarlasagnen (82 kr.) hadde grøtkonsistens med gummiaktig ost på toppen.

DAGENS RETT, laks med poteter i hvitvinssaus til 92 kr.
DAGENS RETT, laks med poteter i hvitvinssaus til 92 kr.

Dagens rett, laks med poteter i hvitvinssaus (92 kr.) lovet godt. Men laksen var overstekt, brokkolien ihjelkokt og sausen har aldri vært i nærheten av hvitvin.

ELGBURGER med pommes frittes og drikke til 145 kr.
ELGBURGER med pommes frittes og drikke til 145 kr.


Det verste var likevel elgburgeren (145 kr. for meny med pommes frites og drikke). Den smakte gammelt og harskt.

* Dom: Selv om stedet får pluss for sunne alternativer på menyen, trekker smaken totalinntrykket ned.

* Gjestens mening: Andreas Haug. Spiste Elgburgermeny til 145 kr.: Ok pris for en ok burger. Har aldri spist elg før, men dette smakte da greit nok. Jeg gir:

HAFJELL:

CAFE 94 i Hafjell. Alle foto: MAGNAR KIRKNES
CAFE 94 i Hafjell. Alle foto: MAGNAR KIRKNES


Cafe 94
* Stedet: Ligger på Skitorget nederst i alpinsenteret. Burgere, supper og smørbrød. Salatbar. Ferdigretter og à la carte. Mange spiser vafler der, og det luktet vafler da vi kom.

DAGENS VEGETARSUPPE til 69 kr.
DAGENS VEGETARSUPPE til 69 kr.

* Vår opplevelse: Ble smakene liggende igjen på kjøkkenet da den kvikke servitøren kom med maten etter syv minutter?

DAGENS gulasjsuppe til 69 kr.
DAGENS gulasjsuppe til 69 kr.

Dagens vegetarsuppe (69 kr.) hadde ihjelkokte grønnsaker og lite smak.

KYLLINGBURGER til 155 kr.
KYLLINGBURGER til 155 kr.

Dagens gulasjsuppe (69 kr.) manglet gulasjsmak, men hadde desto mer salt.

Kyllingburgeren med chips (155 kr.) kunne like gjerne vært en wienerschnitzel. Den smakte bare panert og fritert.

Fish & Chips (145 kr.) var det beste. Fisken hadde sprø og fin skorpe, men også en ettersmak som var vanskelig å bli kvitt. Og grønnsakene som fulgte med var dvaske.

* Dom: Maten bar preg av å være halvfabrikata, og av at den hadde ligget for lenge. Rimelige ferdigretter, mens à la carte ikke forsvarer prisen. Best på vafler.

* Gjestens mening: Cynthia Taagard. Spiste vafler: Mmmm. Godt. Hadde vaflene vært nystekte og varme ville de fått terningkast seks. Jeg gir:

HAFJELL:

LODGEN i Hafjell. Alle foto: MAGNAR KIRKNES
LODGEN i Hafjell. Alle foto: MAGNAR KIRKNES


Lodgen (Terning 5)
* Stedet: Ligger i tilknytning til Hafjell Lodge 200 meter opp i bakken. Garantert frityr-fritt. Serverer solid, hjemmelaget mat med kortreiste råvarer. Elgen i burgeren er skutt oppe i lia.

PARMASALAT til 174 kr.
PARMASALAT til 174 kr.

* Vår opplevelse: Her kom smilene frem da den kunstferdig danderte maten ble servert etter 15 minutter.

COWBOY-LUNCH til 139 kr.
COWBOY-LUNCH til 139 kr.

Parmasalaten (174 kr.) besto av mange salatsorter, deilig skinke, parmesanost, og hjemmelaget dressing.

GULASJSUPPE til 99 kr.
GULASJSUPPE til 99 kr.

Cowboylunsjen (139 kr.) var en solid porsjon med grov pølse, bacon, bønner og hjembakt brød.

FISKEBURGER til 164 kr.
FISKEBURGER til 164 kr.

Gulasjsuppen (99 kr.) smakte himmelsk etter skvipet vi fikk nede i dalen.

Fiskeburgeren (164 kr.) med hjemmelaget fiskekake og urtestekte potetbåter var det eneste vi hadde litt å utsette på, på grunn av seig hinne på kakene.

* Dom: Både maten og selve stedet er en fryd for øye, nese og gane. Prisene er lit over middels, men det er mye ærlig mat for pengene.

* Gjestens mening: Roger Kristoffersen. Spiste elgburger med bacon, urtebakte poteter og hjembakt brød til 174 kr.: Veldig bra mat. Godt med noe annet enn pommes frites.

HAFJELL:

OLYMPIATUNET i Hafjell. Alle foto: MAGNAR KIRKNES.
OLYMPIATUNET i Hafjell. Alle foto: MAGNAR KIRKNES.


Olympiatunet (Terning 1)
* Stedet: Frityrlukten veltet mot oss i det vi gikk av skiheisen ved Midtstasjonen. Dårlig bensinstasjonsmeny.

KYLLINGSALAT til 70 kr.
KYLLINGSALAT til 70 kr.

* Vår opplevelse: Eneste sted vi ikke fikk gratis vann til maten (35 kr. for 0,5 l). Vi kjøpte ostebagett (65 kr.) og kyllingsalat (70 kr.) som lå plastpakket og klar. Resten av

BAGETT med ost og skinke, 65 kr.
BAGETT med ost og skinke, 65 kr.

maten ble servert etter fem minutter.

Kyllingen i salaten var så full av saltvann at det piplet ut da vi klemte på den.

HAMBURGER til 78 kr.
HAMBURGER til 78 kr.


Bagetten luktet surt, og de myke agurkskivene indikerte at den hadde ligget for lenge.

FISH & CHIPS til 80 kr
FISH & CHIPS til 80 kr


Burgeren (78 kr.) hadde ettersmak av soya, mens Fish & chips (80 kr.) var det som smakte best. Den hadde ingen dårlig ettersmak, og skorpen var passe sprø. Bra pommes frites.

* Dom: Her har Hafjell skuslet bort en perle.

* Gjestens mening: Ellen Saxegaard. Spiste Kvikk Lunch: Kunne aldri tenke meg å kjøpe noe annet enn sjokolade på dette stedet. I kokkelære lærte vi at når det lukter så sterkt frityr, må de som driver kjøkkenet mangle enten kunnskap om, eller vilje til, å bytte oljen ofte nok. Det er trist at Hafjell velger å ha et så dårlig gatekjøkken midt i bakken. Jeg gir:

HAFJELL:

SKAVLEN i Hafjell. Alle foto: MAGNAR KIRKNES
SKAVLEN i Hafjell. Alle foto: MAGNAR KIRKNES


Skavlen
* Stedet: Hafjells nyeste restaurant åpnet på Mosetertoppen i desember. Vertskapet tar mål av seg å gi den beste matopplevelsen i de nordiske fjell. Har en restaurantdel med à la carte-meny og en kafédel med stort kakeutvalg.

GRILLET FJORDLAKS til 178 kr.
GRILLET FJORDLAKS til 178 kr.

* Vår opplevelse: Skavlen satser på rene råvarer. - Endelig en kjempegod laksemiddag, jublet testerne da de etter ti minutter fikk servert grillet fjordlaks (178 kr.) med

VEGETARLASAGNE til 169 kr.
VEGETARLASAGNE til 169 kr.

sitronsmørsaus, sautert spisskål og persillepoteter.

Vegetarlasagnen (169 kr.) fikk pluss for riktig konsistens og sprø grønnsaker.

UNGARSK GULASJ til 169 kr.
UNGARSK GULASJ til 169 kr.

Gulasjen her var ikke suppe, men tradisjonell ungarsk gulasj (169 kr.) servert med god hjemmelaget potetstappe. Men kjøttet var litt tørt.

KOKKENS ANBEFALING: medisterkaker til 140 kr.
KOKKENS ANBEFALING: medisterkaker til 140 kr.


Sekserterningen røk da vi fikk kokkens anbefaling som viste seg å være kjedelige medisterkaker med rødkål og poteter (140 kr.).

* Dom: Servitøren kom flere ganger for å høre hvordan det smakte og sjekke om vi ville ha regningen så vi kunne komme fort ut i bakken. Vennlig service og solid mat, men den forsvarer ikke helt prisen i toppsjiktet.

* Gjestens mening: Andreas Svane. Drakk kakao til 33 kr.: Hele familien var her i går, og vi kom tilbake for å drikke mer kakao i dag. Jeg gir:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise