Hovedinnhold

Fly forbannet etter Sterling-konkursen

RAMMES AV KONKURSEN: Danske William Sørensen (36) skulle fly med Sterling til Gran Canaria i november. Men nå som flyselskapet er gått konkurs kan han se langt etter sydenferien. Foto: WILLIAM SØRENSEN
RAMMES AV KONKURSEN: Danske William Sørensen (36) skulle fly med Sterling til Gran Canaria i november. Men nå som flyselskapet er gått konkurs kan han se langt etter sydenferien. Foto: WILLIAM SØRENSEN
GARDERMOEN/OSLO (VG Nett) Danske William Sørensen (36) var innstilt på å reise til Gran Canaria med norske kamerater, helt til beskjeden om Sterling-konkursen tikket inn på mobilen hans klokken fem i natt.

Denne saken handler om:

Tips oss

Reisefølget på ti personer skulle fly fra Oslo til Gran Canaria med Sterling den 17. november. Men i natt ble det kjent at Sterling setter alle sine fly på bakken med umiddelbar virkning.

ER DU STERLING-KUNDE?DETTE MÅ DU VITE I DAG!

Det kom svært overraskende på Sørensen.

- Vi fikk beskjed av en kamerat som jobber for Sterling. Han sendte melding klokken fem i natt, sier han.

RAMMES DU AV STERLING-KONKURSEN? TIPS OSS!

Det som imidlertid provoserer ham mest, er måten Sterling har gått frem på. Torsdag i forrige uke fikk Sørensen beskjed om at reisetidspunktet hjem fra Gran Canaria den 24.november var forskjøvet med noen timer. Dermed ville 36-åringen miste et annet fly som gikk videre fra Oslo til København samme kveld. Sørensen brukte tusen kroner på å endre denne billetten.

Til ingen nytte viser det seg, ettersom reisefølget nå kan se langt etter Gran Canaria-ferien.

- De kunne ha sagt det til oss på torsdag at vi ikke burde regne med å kunne fly. De må ha visst at situasjonen var veldig usikker, sier Sørensen, og kaller fremgangsmåten «idiotisk».

Artikkelen fortsetter under bildet.

FLERE RAMMES: Forvirring blant passasjerene som møtte opp på Gardermoen i morgentimene i dag. Foto: EIRIK BORUD
FLERE RAMMES: Forvirring blant passasjerene som møtte opp på Gardermoen i morgentimene i dag. Foto: EIRIK BORUD

- Stor frustrasjon

- Fytte rakkern, sier nå jeg. Forrige uke fikk jeg en mail om at rutetiden var forandret. I går kom det en tekstmelding. Det er første gangen i løpet av de sikkert hundre gangene jeg har vært i Syden, sier Anne Marie Maana fra Alvdal i Østerdalen til VG Nett.

LES OGSÅ:Du er ikke dekket mot flykonkurs!

Hun og mannen Odd Arne har betalt like over seks tusen kroner for en flyreise til Gran Canaria 17. november. Nå frykter hun at pengene er tapt.

- Det er jo ikke all verden, men det er jo penger for en minstepensjonist. Men det er veldig stor frustrasjon her, sier hun.

- Hva skjer med sydenturen deres nå, tror du?

- Det ser mørkt ut. Jeg får ta med meg en kopi og gå bort i banken. Men det er vel ikke noe å få fra banken, undrer hun.

Artikkelen fortsetter under bildet

RAMMET: Ekteparet Turid og Arnfinn Grønslett skulle til Las Palmas i dag morges. Foto: LARS AKERHAUG
RAMMET: Ekteparet Turid og Arnfinn Grønslett skulle til Las Palmas i dag morges. Foto: LARS AKERHAUG

Minstepensjonisten fra Alvdal er kritisk til reiseselskapets håndtering av saken.

- Først sender de mail til oss og så får vi en tekstmelding i går midt oppe i det hele om forandringer på flyavgangene. Da visste de vel hvordan saken lå. Det er det som er mest frustrerende, sier hun.

Får ikke refundert billettene

Sterling har lagt ut følgende beskjed på sine hjemmesider:

* Kunder som har bestilt billetter direkte på Sterlings hjemmeside får ikke refundert billettene. Dette gjelder også returreiser.

* Passasjerer som har betalt billettene med kredittkort bør kontakte kortselskapet eller banken for eventuell refundering.

* Passasjerer som har booket fly gjennom reisebyrå bør straks henvende seg til den aktuelle turoperatør.

Sterling-kunder som skal fly med Norwegian bes kontakte Norwegian på telefon 815 21 815 (fra Norge) og +47 21 49 00 15 (utenfor Norge).

RAMMET: Laila Brun skulle til Las Palmas. Foto: LARS AKERHAUG
RAMMET: Laila Brun skulle til Las Palmas. Foto: LARS AKERHAUG

Laila Brun sitter på Gardermoen og venter. Hun reiste fra Hammerfest klokken 08 i går morges og skulle etter planen til Las Palmas.

- Jeg opplever dette som veldig trist. Nå skrur de andre opp prisene, sier Laila, som i dag kjøpte nye billetter til feriestedet for 4.500 kroner per stykk, én vei.

- Det er godt vi har penger på bok, kommenterer hun.

Ekteparet Turid og Arnfinn Grønslett skulle også reist til Las Palmas med avgangen NB 675 klokken 08.45 i dag. De har gitt opp sydenturen fordi de mener det blir for dyrt med ny billett.

- Nå får vi bare reise inn til Oslo. Vi vet ikke hva vi skal gjøre, sier Arnfinn.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise