Hovedinnhold

Sterling-konkursen:

Berg-Hansen-sjefen fikk rett om Sterling

- Ikke kjøp billetter hos Sterling! rådet sjefen for Berg-Hansen Reisebureu, Per Arne Villadsen, sine kunder for 14 dager siden. Og han fikk rett. I natt begjærte flyselskapet seg konkurs.

Denne saken handler om:

Tips oss

KRITISK: - Hotellbransjen fortjener bøter hvis de videreselger et værelse som gjesten har garantert for med kredittkortet sitt, mener Per Arne Villadsen i Berg-Hansens reisebyrå.
KRITISK: - Hotellbransjen fortjener bøter hvis de videreselger et værelse som gjesten har garantert for med kredittkortet sitt, mener Per Arne Villadsen i Berg-Hansens reisebyrå.

- Ja, desverre fikk jeg rett, sier Villadsen, som håper han ikke skal ende opp som bransjens sanne spåmann etter også å ha forespeilet FlyAway Tour-konkursen tidligere i høst.

ER DU STERLING-KUNDE?DETTE MÅ DU VITE I DAG

- Vår jobb

- Som reisebyrå med mange store og tunge kunder er det vår jobb å overvåke markedet og gi råd om hva kundene bør gjøre, sier Per Arne Villadsen til VG Nett.

Berg-Hansen-sjefen fikk aldri negative reaksjoner fra Sterling etter sitt utspill, men fra egne kunder og andre bransjefolk vanket det honnør for å ha sagt så klart i fra.

RAMMES DU AV STERLING-KONKURSEN? TIPS OSS!

- Må være forsiktig

- Man skal selvsagt være forsiktig med å advare mot spesielle selskaper, men i dette tilfellet valgte jeg å gjøre det nettopp av hensynet til våre kunder.

- Det er også vårt ansvar å gi råd slik at kundene ikke taper penger, sier han - vel vitende om at Berg-Hansen ikke selger så mange Sterling-billetter. De fleste har kjøpt sine Sterling-billetter online.

LESERNE PÅ DEBATTFORUMET:ER DET MANGE AV DERE SOM HAR TAPT PENGER I DAG?

Ikke overrasket

Om Sterling-konkursen sier Villadsen at han ikke er overrasket i det hele tatt:

- Et selskap som til de grader er fundamentert på islandske finanser, ville i disse dager være i faresonen uansett.

Helt til det siste sa ryktene i flybransjen at selskapet ville få nye eiere torsdag, og at to nye eierkonstellasjonen var på oppløpsiden. Men så dårlig sto det åpenbart til i Sterlings bo, at en konkurs var uunngåelig.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise