Hovedinnhold

15.000 ekstraplasser på påsketogene

PÅ STASJONEN: Et NSB persontog til Lillehammer fotografert på Drammen stasjon. Foto: JAN OVIND / VG
PÅ STASJONEN: Et NSB persontog til Lillehammer fotografert på Drammen stasjon. Foto: JAN OVIND / VG
NSB øker kapasiteten i påsken, både med ekstra vogner og flere avganger. Til sammen er det snakk om 15.725 ekstraplasser.

Denne saken handler om:

Hvor mange ekstraseter og ekstravogner som kjøres, er basert på erfaringer fra tidligere påsketrafikk, opplyser NSB.

Flest ekstraplasser blir det på Bergensbanen, der det settes inn fem ekstratog og hvor det blir til sammen 4.450 ekstraplasser.

På Dovrebanen kjøres ingen ekstratog, men kapasiteten på ordinære tog er økt med 2400 seter. Sørlandsbanen får heller ingen ekstraavganger, men til sammen 1000 flere seter. Dag- og nattogene på Nordlandsbanen får 4000 ekstra seter, i tillegg til at strekningen Trondheim-Mo får 675 seter i tillegg. Og på Rørosbanen er de ordinære avgangene forsterket med 3200 plasser.

De store utfartsdagene i 2012 blir palmehelgen 30. mars og 31. mars, men også onsdag 4. april kan bli en stor utfartsdag. Hjemfarten blir tradisjonen tro størst på 2. påskedag 9. april, men mange velger også å reise hjem 1. påskedag, ifølge NSB.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise