Hovedinnhold

Under halv pris på parkering ved Oslo Lufthavn

Hvis du vil ta buss i noen minutter

P-PLASSENE: Her ser du hvor de ulike parkeringsplassene ligger i forhold til terminalbygningen på Gardermoen. Priser nederst på siden. Grafikk: IVAR GAASØ Grafikk: IVAR GAASØ
P-PLASSENE: Her ser du hvor de ulike parkeringsplassene ligger i forhold til terminalbygningen på Gardermoen. Priser nederst på siden. Grafikk: IVAR GAASØ Grafikk: IVAR GAASØ
Den dyreste parkeringen koster mer enn dobbelt så mye som den billigste på Gardermoen.

Denne saken handler om:

Kjører du bil til Norges hovedflyplass er det mye å spare ved å velge parkeringsplass med omhu.


Valget står mellom tid og penger. Som en hovedregel synker parkeringsprisene jo lenger vekk fra terminalbygget du setter fra deg bilen.

Skal du gå tørrskodd til innsjekking, koster det 1240 kroner for å stå i parkeringshuset nærmest avgangshallen i en uke.

Har du tid til en fem kilometers gratis busstur, koster parkeringen 440 kroner. Eller bare 400, dersom du reiser med et reiseselskap som har samarbeidsavtale med Dalen parkering. Det gjelder blant annet Star Tour, Lilleput Reiser, Tyrkiareiser, Via Tours og LO favør.
Billigst

Lengst vekk er billigst

Dalen og Gardermoen Parkering er de som ligger lengst vekk, og er de billigste. Selskapene opplyser at skyttelbussene fra parkeringsområdene til avgangshallen tar fra fem til syv minutter.

EuroPark har flere parkeringsplasser rundt terminalbygget. Her er det også skyttelbusser fra dem som ligger lengst unna, men EuroPark opplyser ikke hvor lang tid det tar.

Varierende tidsbruk

- Varierende trafikkforhold gjør det vanskelig å fastslå hvor lang tid det tar. Vi oppgir maksimal ventetid 20 minutter for å være på den sikre siden, opplyser kommunikasjonsdirektør Pål Gleditsch i EuroPark.

Prisen er den samme på disse plassene, uansett om du parkerer på P1, som ligger 500 meter fra avgangshallen, eller P5, som ligger 1,1 kilometer unna.

Men parkerer du på P3, får du 100 kroner i rabatt for hver uke dersom du forhåndsbestiller på Kundeservice.europark.no.

Henter og leverer

To selskaper, Flight Park og VIP Parkering, henter bilen ved terminalbygget når du kommer til Gardermoen, og leverer den tilbake igjen der når du lander.

Bilen står ute mens du er borte, men om vinteren får du den ferdig oppvarmet tilbake. Dette koster i underkant av 800 kroner for en uke, og er altså en del dyrere enn vanlig uteparkering.

Aller dyrest er det å parkere under tak ved terminalbygget. Men da sparer du til gjengjeld tid både når du skal ut og reise og når du kommer hjem igjen.

PARKERING: Det blir billigere lenger unna flyplassen. Foto: GØRAN BOHLIN
PARKERING: Det blir billigere lenger unna flyplassen. Foto: GØRAN BOHLIN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise