Hovedinnhold

Topp 10: Verdens beste flyplasser

Hva mener du? Diskuter på VG Nett!

VINNER: Incheon International Airport ved Seoul topper listen over verdens beste flyplasser. Foto: Lakshmix, WIKIMEDIA COMMONS
VINNER: Incheon International Airport ved Seoul topper listen over verdens beste flyplasser. Foto: Lakshmix, WIKIMEDIA COMMONS
(VG Nett) Ingen flyplasser i verden er så bra som Incheon International Airport ved Soul i Sør-Korea.

Denne saken handler om:

Verdens beste flyplasser

1. Incheon International Airport
2. Hong Kong International Airport
3. Singapore Changi
4. Zurich
5. Munchen
6. Kansai
7. Kuala Lumpur
8. Amsterdam
9. Centrair Nagoya
10. Auckland
Kilde: Skytrax

Det viser en undersøkelse analyselskapet Skytrax har gjennomført blant mer enn 8,5 millioner passasjerer fra hele verden.

Dermed blir gullgrossisten Hong Kong International Airport forvist til en sølvplass på listen, marginalt foran Changi Airport i Singapore på en tredjeplass.

- Marginen mellom de tre på toppen var den minste noen sinne i en så stor, global undersøkelse. På et tidspunkt så det ut til at det faktisk ville bli uavgjort mellom de tre flyplassene på toppen, skriver Skytrax på sine nettsider.

SE BILDENE:Her flyr SAS-direktøren med Ryanair
Hva mener du?Gi terningkast og skriv anmeldelse av SAS
Hva mener du?Gi terningkast og skriv anmeldelse av Ryanair

Også på VG Netts diskusjonsforum er verdens beste flyplass et hot diskusjonstema.

- Koh Samui flyplass i Thailand er mitt bidrag. Ny og miljøbevisst designer-flyplass i tropisk stil med små stråhytter uten vegger. Veldig kul! mener «Flisespikker».

Noen favoritter er mer eksotiske enn andre:

- Kosrae International Airport. Ligger på øya Kosrae i Mikronesiaføderasjonen. Lokale damer selger hjemmlaga saft og kaker de 3 gangene i uka Continentals 737 dumper ned på øya. Etter "sikkerhetskontrollen " slippes alle passasjerene ut i det fri igjen slik at man kan vente på flyet i skyggen av en palme, skriver

HVA MENER DU?:Disktuer verdens beste flyplass her!

«kuwan_teen» og «Heltsikkertkanskje» er hjertens enige:

- Changi airport i Singapore er mitt bidrag, må være den mest avslappende (storby) flyplassen i verden! Her har ventetid ingen betydning for meg, mener de.

Det samme mener flere andre.

- Flyplassen i Singapore er det ingenting som slår. Flyplassen du skulle ønske du hadde mer enn et par timer i transit. Ølen i Harry's bar smaker utrolig godt. Tanken på at du bare har 30 min du skal på din neste 12 timers flytur prøves å glemmes. Og gå på do der føles som du akkurat har sjekka inn på et 5 stjerners hotell, skriver «Killy83».

«Gubbeluren» mener at ingen flyplasser er som Kastrup ved København.

- Kanskje friheten man føler når man har god tid og kan sitte på en flyplasskro og innta en dansk platte med sild, ribbe, ost og annet godteri mens det skylles ned med en bajer og en lille en. Dessuten er det en passende stor (passende liten?) flyplass som er oversiktlig etter min mening, skriver «Gubbeluren».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise