Hovedinnhold

Storbyguide til glade timer i Paris

Glem de dyre uteserveringene i Paris. I sidegatene venter klassisk pariserstemning til en langt rimeligere penge. Her er ti gode bartips.

Denne saken handler om:

Slik finner du dem

  • Les Etages: Adresse: 5 rue de Buci Metro: Odeon, linje 6
  • Tour Montparnasse: Adresse: 33, avenue du Maine Metro: Montparnasse Bienvenue. Linje 4, 6, 12 og 13.
  • Bob Cool: Adresse: 15 Rue des Grands Augustins Metro: Saint-Michelle, linje 6
  • Vini Lounge: Adresse: 48 rue Montparnasse Metro: Vavin, linje 6
  • Le Leche Vin: Adresse: 13 Rue Daval Metro: Bastille, linje 1, 5 og 8
  • Horseman: Adresse: 32 rue de l'echiquier Metro: Bonne Nouvelle, linje 8 og 9
  • Le Barav: Adresse: 6 rue Dupuis Metro: Republique, linje 3,5, 8 og 9
  • Au Rendez-vous des Amis: Adresse: 23 rue Gabrielle Metro: Abbesses linje 12
  • Le Marais: Adresse: 15 Rue Sévigné Metro: Saint-Paul, linje 1

1. RIMELIG OG AVSLAPPET

Stolene er ikke byens beste, men det er kanskje stemningen på Les Etages - et steinkast fra Pont Neuf på Seinens sørside. På den livlige uteserveringen kan du lene deg tilbake og kikke på folk som spaserer forbi mellom slaktere, skalldyrfat og bakerier i legendariske Rue de Buci.

Fra Les Etages kan du også kaste et blikk bort på de andre uteserveringene som ligger like ved, og smile tilfreds over at gjestene der må betale langt mer for stemningen enn det du gjør. For mens de fleste av barene i område krever opp mot hundrelappen for en halvliter øl, slipper du unna med halvparten på Les Etages.

Adresse: 5 rue de Buci
Metro: Odeon, linje 6

REISE TIL PARIS?Last ned gratis reiseguide for Paris!

2. GLASS MED UTSIKT

Det er på ingen måte det stiligste serveringsstedet i Paris, men kafeteriaen på toppen av Tour Montparnasse er utvilsomt et av de mer spektakulære.

Herfra har du en utsikt over den franske hovedstaden som lett kan måle seg med den du har fra toppen av Eiffeltårnet. Har du først betalt for å komme opp i tårnet, er det en meget god idé å sette seg ned ved et vindusbord og nyte utsikten. Her serves mineralvann, vin og øl til en oppsiktsvekkende billig penge - beliggenheten tatt i betraktning. En halvliter får du til drøyt 40 kroner, et glass vin koster en tier mindre.

ANBEFALT: Vinflaskene pynter veggene inne på Le Barav (6, Rue Dupuis). Foto: JØRGEN BRAASTAD / VG
ANBEFALT: Vinflaskene pynter veggene inne på Le Barav (6, Rue Dupuis). Foto: JØRGEN BRAASTAD / VG

Adresse: 33, avenue du Maine
Metro: Montparnasse Bienvenue. Linje 4, 6, 12 og 13.

Les også:En guide til franske favoritter i glass og kopper

3. KLASSISK OG SJARMERENDE

I en rolig bakgate i St. Germain des Pres, omgitt av flere av den franske hovedstadens beste restauranter, ligger lille Bob Cool - en trivelig bar som nesten sklir over til å bli en klisjè hva pariserstemning angår.

De to godt voksne kvinnene som driver baren, har alltid et glass champagne stående, som de koser seg med mens de blander noen av byens aller beste drinker. Frem til klokken 21.00 hver dag får du disse til 40 kroner, men smør deg med tålmodighet - innehaverne setter sin ære inn på å lage drinkene så gode som mulig, og tar seg god tid med tilberedningen.

Adresse: 15 Rue des Grands Augustins
Metro: Saint-Michelle, linje 6

Les også:Nå bør du prute på hotellrommet!

4. BILLIG KLASSEVIN

Sentralt beliggende på Montparnasse, et område med et bredt utvalg av gode restauranter til overkommelige priser, ligger Vini Lounge. Den lille vinbaren har et imponerende utvalg av røde og hvite fristelser fra hele Frankrike som servers fra 28 kroner glasset.

Baren har også et godt utvalg av skinker og oster som passer svært godt til de ulike vinene. Kommer du før klokken syv, kan du også nyte godt av femti prosent avslag i prisen på alle drikkevarer.

Adresse: 48 rue Montparnasse
Metro: Vavin, linje 6

Les også:På disse restaurantene spiser kjendisene

Artikkelen fortsetter under kartet.

Foto: Andreas Brekke / VG
Foto: Andreas Brekke / VG

5. ØL OG JESUS

I en liten sidegate like ved Bastille, et populært hotellområde for mange nordmenn, finner du en klassisk favoritt blant parisere mellom 20 og 40 - Le Leche Vin. Det litt slitne lokalet byr på livlig, fransk stemning i uformelle omgivelser. Her henger Jesus på veggen mens halvliterne tappes til 25 kroner helt frem til klokken 22.00. Da er ofte lokalet så fullt at det kan være en god idé å bevege seg videre.

En minus er det at køen til toalettet til tider kan bli svært lang, men det er absolutt verdt å vente på.

Adresse: 13 Rue Daval
Metro: Bastille, linje 1, 5 og 8

6. STILFULLT OG RIMELIG

Nyåpnede Horseman har et interiør og klientell som bærer preg av dyre drinker, covercharge og lange køer. Prisene er derimot svært lave sammenlignet med de fleste andre lignende utesteder i Paris.

Sentral beliggende like ved Grand Boulevards er utestedet svært tilgjengelig langs den klassiske turistløypa i Paris. Her betaler du 34 kroner for en halvliter - 42 for drinkene som serveres i stilige designerglass.

Adresse: 32 rue de l'echiquier
Metro: Bonne Nouvelle, linje 8 og 9

Les også:Verdens merkeligste museer

7. EN VINVINNER

Et hundretall ulike viner fyller hyllene inne på Le Barav, samtidig som baren bugner over av gode skinker og oster. For 32 kroner glasset kan du smake deg gjennom dette populære stedets vinkart, eller du kan legge en drøy hundrelapp på bordet og kjøpe ei flaske.

Beliggende like ved Republique, et område med mange rimelige og gode hoteller, er Le Barav et billig kvalitetssted som fungerer svært godt som et utgangspunkt for å oppleve et av de mest pulserende utelivsområdene i Paris.

Adresse: 6 rue Dupuis
Metro: Republique, linje 3,5, 8 og 9

Les også:Verdens fem beste steder for en romantisk ferie

ANBEFALT: Le Piement (15 Rue Sévigné). Foto: JØRGEN BRAASTAD / VG
ANBEFALT: Le Piement (15 Rue Sévigné). Foto: JØRGEN BRAASTAD / VG

8. ØL PÅ FJELLET

Store deler av året går turistene i kø på Montmartre - noe serveringsstedene i området vet å benytte seg av. Prisene på både mat og drikke er til de grader for høye på de aller fleste stedene langs turistløypen, men Au Rendez-vous des Amis er et hederlig unntak. Her formelig koker det tidlig på ettermiddagen, i det liter på liter med øl bæres ut til bordene.

Prisen på 35 kroner for en halvliter er det lite å se på, og fornøyelsen blir enda lavere dersom du gjør som stamgjestene og bestiller kanner med brunt drikke til bordet.

Adresse: 23 rue Gabrielle
Metro: Abbesses linje 12

BILDERIGG:Se bilder fra barene i bildegalleriet!

9. BILLIG BLUE

Sjarmerende Le Marais er et fast punkt på programmet for mange besøkende i Paris. De trange smågatene nord for Seinen er fylt med spesialbutikker og koselige spisesteder. Like ved idylliske Place des Vosges ligger klassiske Piement Cafè.

Her koster det kun 24 kroner for en halvliter hele dagen og kvelden - en pris du skal lete lenge for å slå sentralt i Paris. Interiøret er enkelt, toalettfasilitetene likeså, men stemningen på Piement er upåklagelig fra tidlig på formiddagen til sent på kveld.

Her vanker for det meste franskmenn, så cafeen gir en god mulighet til å få smake litt på det ekte pariserlivet.

Adresse: 15 Rue Sévigné
Metro: Saint-Paul, linje 1

Les også:Har du vært på «verdens mest besøkte sted»?

10. BILLIGST I DET FRI

Våren er like om hjørnet i den franske hovedstaden, og det betyr at byens parker og friområder for alvor våkner til liv. Dra innom en av Paris mange vinhandlere eller kjøp en kald øl til et par kroner og slå deg ned for eksempel her i trappen ned fra Sacré-Coeur på Montmartre. Her skaper gatemusikanter og gjøglere livlig stemning året rundt, samtidig som du har en imponerende utsikt over hele byen.

Andre gode steder for å sette seg ned med litt medbrakt er Jardin du Luxembourg mellom Montparnasse og St. Germain des Pres eller langs Canal St. Martin nordøst i byen.

BLI TILHENGER AV VG REISE PÅ FACEBOOK!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise