Hovedinnhold

Starter cruise fra Norge til Russland

Les stor test i dagens VG!

NORGES-VENN: Royal Caribbeans «Vision of the Seas» skal seile på kortcruise fra Norge også neste år. Da går turene blant annet til St. Petersburg, Jersey, Edinburgh og Amsterdam. Foto: RUNE THOMAS EGE
NORGES-VENN: Royal Caribbeans «Vision of the Seas» skal seile på kortcruise fra Norge også neste år. Da går turene blant annet til St. Petersburg, Jersey, Edinburgh og Amsterdam. Foto: RUNE THOMAS EGE
AMSTERDAM (VG Nett) Neste år dropper Royal Caribbean Hamburg, og skal seile fra Oslo til St. Petersburg.

Denne saken handler om:

- Det er en måte å utvikle produktet på. I tillegg skal vi seile fra Oslo til Jersey med stopp i Edinburgh, og på korte firedagerscruise til Amsterdam som i år, sier Royal Caribbeans Norden-sjef Roar Meidal til VG.

I morgen starter Royal Caribbean sin tredje sesong med kortcruise fra Oslo. Etter suksessen i fjor har den delvis norskeide cruisegiganten satt skipet «Vision of the Seas» i trafikk fra både Oslo, Stockholm og København i hele sommer.

Håpet er å lokke 60.000 skandinaver til sjøs på cruise hjemlige farvann.

Allerede før «Vision of the Seas» legger til kai like ved tysklandsbåtene til Color Line i morgen tidlig, er ni av ti plasser på kortcruisene fra Oslo utsolgt.

- Det er utrolig bra med tanke på at vi øker fra åtte cruise i 2008 til 32 i år, sier Meidal.

Hvor bra er egentlig «Vision of the Seas»? Og hvordan kan Color Lines Kiel-båter måle seg med Royal Caribbeans «Vision»-klasse? Kjøp dagens VG, og les alt om service, mat, aktiviteter, prisforskjeller, likheter og hvor du får mest for pengene!
(Artikkelen fortsetter under bildet)

FAKSIMILE: VG 6. mai 2009
FAKSIMILE: VG 6. mai 2009


STARTE CRUISET I OSLO?Last ned VGs gratis Oslo-guide her!

For selv om Oslo får besøk av rekordmange 152 cruiseskip i år, er det kun Royal Caribbean som tilbyr sine passasjerer cruise som starter og stopper i hovedstaden. Etter nesten en måned med cruise fra Oslo, setter «Vision of the Seas» kursen for Stockholm. Her skal cruisene blant annet gå i retning av St. Petersburg.

Nordmenn Sverige-cruiser

- På en del av disse seilingene er det nesten 30 prosent nordmenn. Det viser at interessen for denne typen cruise er stor også i Norge, sier Norden-sjefen.

VGTV:Ta en sniktitt om bord på «Vision of the Seas»

Neste år starter Royal Caribbean sine første cruise fra Oslo allerede i slutten av april, med lengder på fire, fem og syv dager.

- Vi har tro på at ukescruisene til Russland blir godt mottatt. Og Jersey er en øy vi har planlagt å komme tilbake til i lang tid, så vi synes det er hyggelig at den muligheten byr seg fra Oslo, sier Meidal.

Color Line: - Bra konkurranse

Med sine nye Kiel-ferger, hevder Color Line selv at de tilbyr cruise på «noen av verdens flotteste cruiseskip». Rederiet hilser sin nye konkurrent - og nabo - velkommen.

- Vi har fått konkurranse fra Royal Caribbean, og den har vi tatt alvorlig. I dette tilfellet synes vi det er greit med konkurranse, fordi det fører til økt fokus på cruise som ferieform. Og økt fokus betyr flere gjester, sier linjedirektør Frode Hansen i Color Line Cruises til VG Nett.

HVORDAN KLARER KIEL-BÅTENE SEG I KONKURRANSEN MED «VISION OF THE SEAS»? KJØP DAGENS VG - OG LES DEN STORE TESTEN!
(Artikkelen fortsetter under bildet)

FAKSIMILE: VG 6. mai 2009
FAKSIMILE: VG 6. mai 2009


Da Color Line bygget sine nye Kiel-ferger «Color Fantasy» og «Color Magic», var det nettopp Royal Caribbean som var et av forbildene.

DISKUTÉR PÅ VG NETT:Hva synes du om Color Lines Kiel-båter?

- Royal Caribbean er verdens nest største cruiserederi. De har tenkt mye og gjort mye bra gjennom mange år. Det er klart at vi har lånt mye gode ideer derfra, sier Hansen.

PS! Color Line nærmer seg cruiserederiene på flere måter. Fergegiganten har begynt å selge cruisepakker fra Oslo til Kiel med både frokost og middager inkludert i prisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise