Hovedinnhold

Slik pakker «Lonely Planet»-Ian til en reise

(VG Nett) Hvordan pakker en reisejournalist med 18 års erfaring fra livet i en koffert? Vi ble med Ian Wright på hotellrommet.

Denne saken handler om:

Tenkte stuepiken at det så suspekt ut? Journalist, VGTV-fotograf, to arbeidsukeelever, Ian Wright og en infopusher fra firmaet som betaler norgesoppholdet hans, alle på vei inn i britens hotellrom i femte etasje på Radisson Blu-hotellet ved Holbergs plass. Et rom med dobbeltseng.

Jeg tror ikke det. Ikke i utgangspunktet. Men Ian Wright passer ettertrykkelig på å sende tankene hennes i suspekte baner.

- Dette er ikke hva det ser ut til, sier han med et glis og en hånd til den brune hatten som hilsen.

Så toger vi inn i hans rotete hotellrom, der senga fortsatt er uoppredd og innholdet i den røde tøybagen ligger slengt utover sofaen.

I 18 år har 47-åringen vært en høyprofilert reisejournalist, med blant annet 55 episoder av TV-programmene «Lonely Planet» og «Globe Trekker» på samvittigheten. I tillegg kommer reiser til foredrag og promojobbing, som nå da nettleserselskapet Opera betaler norgesoppholdet hans.

Viktigste lærdom

Det må vel bety at han har blitt en ekspert til å pakke til reiser?

Wrights viktigste lærdom etter alle årene på veien, er å nesten ikke ta med seg noe.

- Ta bare med deg det aller nødvendigste, råder Wright og begynner å lempe innholdet ut av bagen, som han sopet sammen fra sofaen og stappet nedi bagen igjen til ære for VGTVs pakkeskole.

Med lite bagasje blir det enda viktigere hva du faktisk velger. Og denne gang er det tydelig at briten har bommet. Dette var den ene uka i mai da Oslo er varmere enn Roma, men det som flagrer gjennom lufta er tykke gensere, skjerf og lue, allværsjakke og regnponcho.

Samtidig ligger prislappen fra en osloinnkjøpt boksershorts og to svenske tjuekronerssedler på bordet.

- Ingen hellig gral

Den verdenskjente reisereporteren mener nordmenn pleier å reise rundt med «ryggsekker på størrelse med en småby». Nå struper han tøybagen sammen til en klump på størrelse med en rugbyball.

- Den kunne ha vært så stor på denne turen, konstaterer han.

Så opplyser han hva Ian Wrights essensielle reisegjenstander er:

- Pass, penger (han kaster tjugo svenska kronor og en norsk tohundrelapp ned på bordet), et skift med klær, telefon, skissebok og vannfarger (Wright er kunstmaler), en bok og en liten DVD-spiller til lange bussturer.

- Folk spør alltid: «Hva er den ene tingen du alltid tar med deg?» Og de forventer et nærmest åndelig svar med én gjenstand som gjør alt, men det fins ingen slik ting, sier han.

Les også Ian Wrights personlige topp fem-liste over steder i Norge , topp fem i verden , og hvor dyrt han egentlig synes Norge er .

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise