Hovedinnhold

Sjiraffen skal hete Melvin

Nå blir det kakefest for sjiraffungen i Dyreparken

DYREPARKEN (VG Nett) Nå er det klart. Den lille, store sjiraffungen har fått sitt navn. Og det til dyrepasserens store overraskelse.

Denne saken handler om:

Ikke at dyrepasser Trond Tjomsland ble overrasket over at sjiraffen fikk et navn. For helt siden VG Nett i samarbeid med Kristiansand dyrepark for snart en uke siden inviterte leserne til å komme med sine navneforslag, har Tjomsland og alle andre i dyreparken ventet i spenning på hva deres siste tilskudd skulle hete. Overraskelsen lå i at navnet ble Melvin.

- Ja, nå ble jeg virkelig overrasket. Jeg var sikker på at det kom til å bli Laffen eller Raffen, sier Tjomsland.

Et av dem ble det faktisk nesten. Av de åtte navnene dere lesere til slutt kunne stemme på, var det uhyre jevnt mellom Laffen og Melvin. Av til sammen 8 293 stemmer stakk Melvin av med 1 655. Det var bare 12 flere enn Laffen. Begge de to fikk omtrent 20 prosent hver av stemmene.

- Men Melvin er et veldig fint navn, og ikke minst er det lett å uttale for barn. Jeg tror det vil falle denne storsjarmøren i smak, sier dyrepasseren, som selv var den som plukket ut akkurat det navnet, blant de nesten 1 600 forslagene som kom inn, til å bli med i finaleheatet.

Mange kan nok ha tenkt på sjiraffen Melman fra animasjonsfilmen Madagaskar når de stemte frem Melvin som sin favoritt.

VGTV: Her får dyrepasseren vite navnet på sjiraffen

Artikkelen fortsetter under bildet.

MOR OG BARN: Malin og Melvin inne i buret sitt. Fremdeles må de vente en liten stund før de får komme ut. Foto: VGTV
MOR OG BARN: Malin og Melvin inne i buret sitt. Fremdeles må de vente en liten stund før de får komme ut. Foto: VGTV

Tradisjon

Blant de andre seks navnene som leserne stemte over, fikk Raffen flest stemmer, med nesten 15 prosent. Bak der fulgte i tur og orden Milo, Yoda, Jaques Sjiraff, Myggen og Giro. Dermed fikk ikke mannen bak Kaptein Sabeltann, sørlendingen Terje Formoe, oppfylt sitt ønske om å ha en sjiraff oppkalt etter Sørlandets fotballhelt Erik "Myggen" Mykland.

Men om ikke annet kan kanskje Formoe og alle andre glede seg over at sjiraffungen nå opprettholder en tradisjon i Dyreparken, nemlig at den har et navn som starter med bokstaven M. Det har nemlig alle andre sjiraffer som er født i Kristiansand også hatt, med unntak av Melvins far, som ble omdøpt til Georg fordi han skulle være maskot for Kreftforeningen.

VGTV: Se Melvin direkte fra sjiraffburet her

- Moren heter jo Malin. Melvin og Malin blir bra, mener dyrepasseren, som kan røpe at dagene foreløpig går mest til soving og drikking for Melvin.

- Moren passer godt på ham. Alt går etter planen, så dette er kjempegøy.

Likevel vil det ta litt tid før publikum får møte Melvin. Også i fjor ble det født en sjiraff i dyreparken, men den døde tidlig. Derfor ønsker man nå å ta det litt forsiktig med den litt over to uker gamle krabaten.

- Vi lar de få så mye ro og fred som mulig nå, men utover våren vil det være mulig å se Melvin, sier Tjomsland.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MAT: Dyrepasser Trond Tjomsland serverer gulrot til Malin. Foto: VGTV
MAT: Dyrepasser Trond Tjomsland serverer gulrot til Malin. Foto: VGTV

Kakefest

Da VG Nett besøkte Melvin og Malin tidlig onsdag morgen hadde vi med en nybakt marsipankake i dåpsgave. Med «Gratulerer Melvin» og en tegning av en sjiraff ble den store kaken tatt godt imot, men hovedpersonen selv fikk ikke smake.

- Nei, denne får vi ta med oss på dyrepassermøtet vi skal ha senere i dag, sier Trond Tjomsland av kaka.

- Hadde han fått sjansen ville han nok tatt seg et lite jafs, men nå får han nøye seg med morsmelk, smiler dyrepasseren.

VGTV: Her blir Melvin født

Kakefest blir det kanskje også på en heldig familie et sted i Norge. Dyreparken spanderer nemlig premie på en av dem som foreslo Melvin som navn på sjiraffungen. Hvem det blir, skal vi røpe senere i dag, men premien er definitivt verdt å feire med en liten kake.

- Vinneren vil få inngang for én familie i tre dager til Dyreparken og det nye badelandet som åpner til sommeren. De vil også få lov til å bli med dyrepasserne på besøk til sjiraffen før åpningstid en av dagene. I tillegg får vinnerfamilen overnatting i to netter på Rica Dyreparken Hotel, lover markedssjef Roger Lian.

Vinneren av konkurransen blir kontaktet av VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise