Hovedinnhold

SAS-topp får ikke fly gratis med Ryanair likevel

FÅR, FÅR IKKE: SAS' administrerende direktør Mats Jansson (i midten) og finansdirektør Gunilla Berg (til høyre) får fly gratis med Ryanair. Men kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg (til venstre) får ikke. Foto: SCANPIX
FÅR, FÅR IKKE: SAS' administrerende direktør Mats Jansson (i midten) og finansdirektør Gunilla Berg (til høyre) får fly gratis med Ryanair. Men kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg (til venstre) får ikke. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Ryanair inviterte SAS-ledelsen til gratis flyturer. Nå nekter lavprisselskapet kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg gratisbillett.

Denne saken handler om:

- Jeg fikk oppleve det samme veldig mange andre av Ryanairs passasjerer opplever. Ryanair hevder at du skal få fly nesten gratis, men når alt kommer til alt, ender du opp med å betale en masse penger likevel, sier kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg i SAS til VG Nett.

Forrige uke sendte Ryanair ut en pressemelding der de tilbød SAS-ledelsen gratis flybilletter. Overfor VG Nett forklarte selskapet at det var for å vise SAS «hvordan et moderne, europeisk lavprisselskap skal drives».

LES MER HOS E24:- Ryanair gir SAS-ledelsen gratisbilletter

- Men da jeg ringte dem opp før helgen for å takke ja til tilbudet, ble de ganske perplekse og ba meg ringe opp igjen over helgen. Da vi snakket sammen i morges, fikk jeg beskjed om at jeg måtte betale billetten selv, sier Sonberg.

Årsaken er ifølge Ryanair at kommunikasjonsdirektøren ikke er en viktig nok del av SAS-ledelsen.

NYE AVGIFTER:Nå koster ekstrakoffert 600 hos Ryanair
...og du må betale for USA-bagasje

GRATISGNIEN: Ryanairs salgs- og markedssjef for Norden, Erik Elmsäter. Foto: TERJE BRINGEDAL
GRATISGNIEN: Ryanairs salgs- og markedssjef for Norden, Erik Elmsäter. Foto: TERJE BRINGEDAL

- Han er ikke en del av toppledelsen og sitter ikke i styret. Derfor får han ikke gratisbillett, sier salgs- og markedssjef Erik Elmsäter i Ryanair til VG Nett.

Det er ikke SAS-toppen enig i.

- Jeg prøvde forgjeves å forklare at den engelske tittelen min er «executive vice president», at jeg er en del av ledergruppen, og at jeg er med i møtene der blant annet prisstrukturene våre diskuteres og fastsettes. Men det ville de altså ikke høre på, sier Sonberg.

I sommer har SAS og Ryanair vært i en ellevill ordkrig, der beskyldninger og mer eller mindre velformulerte og utspekulerte PR-stunt har haglet selskapene imellom. Nå velger Ryanair å stå fast på gratisnekten sin.

- Som kommunikasjonsdirektør i SAS tjener han sikkert nok penger til å betale for sin egen billett hos oss, sier Erik Elmsäter.

OVERSIKT:Her er «storbyflyplassene» som ligger langt utpå landet

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise