Hovedinnhold

Reis på seilferie i Thailand

Seilferie i eksotiske farvann er en voksende ferieform

BEHAGELIG FERIEFORM: Lite kommer opp mot å nyte ferien på soldekket av en katamaran i eksotiske farvann. Foto: Ørjan Krogh Hansen
BEHAGELIG FERIEFORM: Lite kommer opp mot å nyte ferien på soldekket av en katamaran i eksotiske farvann. Foto: Ørjan Krogh Hansen
(VG Nett) I årevis har Ola og Kari dratt på seilferie til Karibia og Kroatia-kysten. Nå er det Thailands seilkyst som skal erobres.

Denne saken handler om:

Framfor alt er det rundt Phuket - Thailands størst ferieøy - at seilbåtferiene brer om seg.

Nå kan sammen med Norges kanskje mest erfarne havseiler-skippere - Lars Landfald - seile 10-dagsturer med katamaran i favannet rundt nettopp Phuket.

VG-LESERNE FORTELLER:- Seilferie er toppen

Alene på verdenshav

Landfald har seilt alene over flere verdenshav, og lærer gjerne bort seilerkunsten til turisne - om de ikke heller vil ligge langflate på katamaranenes dekk og bare slikke påskesol.

LES OGSÅ:Robbet og drept på seilferie

På seilferie i Thailand har du tusenvis av små og store øyer å ankre opp blant, med fantastiske muligheter til å dykke ned og se koraller og fargesprakende fiskestimer i krystallklart vann.

(saken fortsetter under bildet)

PARADISISK: Også til vakre Krabi og Ao Nang (buildet) går det direktefly fra Skandinavia. Det er i dette opmrådet de fleste av Thailands turustbrosjyre-bilder er tatt. Foto: Dag Fonbæk
PARADISISK: Også til vakre Krabi og Ao Nang (buildet) går det direktefly fra Skandinavia. Det er i dette opmrådet de fleste av Thailands turustbrosjyre-bilder er tatt. Foto: Dag Fonbæk

Seilferie i eksotiske farvann er en voksende ferieform - også for nordmenn.

Flere fra Norge

Blant selskapene som arrangerer seilturer, -kurs og dykkeferier for nordmenn er Inspiratour, Travelstore, Scandinavian Divers, Caribbean Sailing Club, Naviko, Trend Travel & Yaching og Navigare Consult.

Travelstore er blant dem som arrangerer rundreiser med katamaran i den sørthailandske øyverdenen - ukesturer fra ca. 7500,- mellom noen av de beste dykke- og snorkleområdene - med egen thaikokk om bord.

Også charteroperatøren Star Tour tilbød tidligere seilcruise med Star Clipper i Thailand, men dette er ikke lenger å finne i katalogen deres.

- Etterspurt

- Vi har i flere år arrangert seilkurs og -ferier i Kroatia og Karibien, og opplever en stadig større interesse for denne typen ferie. Derfor utvider vi i år med Thailand, som mange av våre kunder har etterspurt, sier Christine Tronstad i Inspiratour, som blant annet tilbyr seiling med Lars Landfald.

VGS REISEPANEL:Få tips om singelferie

Seilferie-veteran Morten Wickstrøm i Caribbean Sailing Club har åtte seilbåter i Karibia og en i Hellas, og har også snust på Thailand-markedet:

- Det var vanskelig å fylle opp en hel båt med 8-10 gjester. Vi opplevde ikke etterspørselen som stor nok for å ha en egen båt der borte, derfor trakk vi oss ut for noen måneder siden, sier Wickstrøm til VG Nett.

LES OGSÅ:Karibia-drøm for en billig penge

Ikke billig

Du trenger normalt ikke å ha seileerfaring for å være med på seilferie med skipper og mekaniker om bord, men billig er det ikke:

Totalt må du ut med 22.990,- for fly, kahytt og forpleining på
Inspiratours introduksjonsreise i påsken.

Andre selskap opererer med lavere priser, som ikke alltid inkluderer flyreisen.

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise