Hovedinnhold

Passasjer på 175 kilo utskjelt av flybesetningen: - Kjøp to seter neste gang

FEDMEPROBLEM: Southwest Airlines har fått hard medfart av filmskaper Kevin Smith (på bildet), som blant annet har arrangert demonstrasjoner mot selskapet. Foto: ZUMA PRESS
FEDMEPROBLEM: Southwest Airlines har fått hard medfart av filmskaper Kevin Smith (på bildet), som blant annet har arrangert demonstrasjoner mot selskapet. Foto: ZUMA PRESS
(VG Nett) - Du er for tykk. Neste gang du skal fly med oss får du kjøpe to seter, var beskjeden Steven Christin fikk av flybesetningen foran øynene på medpassasjerene.

Denne saken handler om:

Men det blir ingen neste gang med Southwest Airlines for Steven Christin, som følte episoden så ydmykende og nedverdigende at han har bestemt seg for aldri mer å fly med selskapet.

LES OGSÅ: Overvektige flyvertinner fikk flyforbud

Southwest Airlines - en gang luftfartens mønsterbruk og forbilde for blant annet norske Braathens - begynner å få et nokså frynsete rykte for sin behandling av overvektige passasjerer:

I fjor kastet de av passasjer og filmskaper Kevin Smith (39), angivelig fordi flybesetningen mente han var for tykk, og dermed innebar en sikkerhetsrisiko for seg selv og andre om bord.

Kastet av feil mann

Smith, blant annet kjent for rollen som «Silent Bob» i filmer som «Clerks» og «Mallrats», viste seg å være feil mann å kaste av.

LES OGSÅ: Ryanair vil ha fedmeavgift

Siden episoden i februar i fjor har han knapt gjort annet enn å twitre og blogge om hendelsen og nærmest skapt en hat-bevegelse mot Southwest Airlines - med opptil 1,6 millioner lesere av bloggen sin - etter at han på ydmykende vis måtte reise seg fra flysetet og forlate kabinen foran øynene på de øvrige passasjerene.

Fulgte reglene

Ekstra illsint ble Smith fordi han faktisk hadde fulgt reglene og bestilt to seter. Men fordi han ble ombooket til et annet fly med bare ett ledig sete, endte det ifølge ABC News med krangel og bortvisning fra flyet som skulle frakte ham fra Oakland til Burbank.

Southwest har lagt seg flate, både overfor Kevin Smith og 175 kilo tunge Steven Christin, som ble tatt til side på flytrappen og krenket i påsyn av de øvrige passasjerene som var på vei ombord i Seattle-flyet.

- Målløs

- Jeg ble målløs, fant mitt sete og ble sittende der stille under hele overfarten, sier Christin til amerikanske medier.

LES OGSÅ: Pakk riktig, unngå overvekt

Steven Christin medgir at han kjenner Southwests regler om at svært overvektige passasjerer må kjøpe dobbbeltsete, men selv anser han seg ikke for å være i denne kategorien:

- Jeg klarte fint å legge ned armlenet, og forstår ikke at jeg plager andre passasjerer med mitt nærvær, sier han.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

En talsmann for Southwest beklager at Christin føler seg krenket og dårlig behandlet, og understreker at selskapet har presisert overfor sine ansatte at alle passasjerer skal behandles med verdighet og respekt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise