Hovedinnhold

Opplev New York for en billig penge

VG-lesernes beste New York-tips.

TIMES SQUARE: Ingen New York-besøkende klarer å unngå Times Square, verdensbyens ultimate møtepunkt. Men VG-leserne har flere "ting å se"-tips å kommme med. Foto: Reuters
TIMES SQUARE: Ingen New York-besøkende klarer å unngå Times Square, verdensbyens ultimate møtepunkt. Men VG-leserne har flere "ting å se"-tips å kommme med. Foto: Reuters
(VG Nett) Bo på Manhattan når du besøker New York. Dropp Frihetsgudinnen, bare kø. Og fly Icelandair. Billigst og greiest, mener VG Netts lesere.

Denne saken handler om:

VINN REISE OG KAMERA

  • Vinn reisegavekort på 15.000 kroner! Det eneste du trenger å gjøre, er å dele dine beste reisetips med VG Reises lesere. I tillegg deler vi ut en koffert hver dag til dagens beste tips!
  • Send inn ditt reisetips her!
  • Vi vil ha dine beste reisebilder! I tillegg til hovedpremien, et Sony Alpha 550 speilreflekskamera, kan du vinne to Sony Cybershot kompaktkameraer.
  • Del dine reisebilder her!

New York er «hot» igjen, mye takket gunstige priser og lav dollarkurs. Og mange av VG Netts lesere kan virkelig The Big Apple. På VGs reiseforum deler de tipsene sine med deg:

- Du skal bo på Manhattan, skriver Larsabal: - Det er ikke noe poeng i å spare noen skarve dollars ved å bo utenfor og dermed være avhengig av bane/tog. Spesielt nå når prisene for overnatting har gått betraktelig ned, både grunnet dollarkursen og prisdumpingen etter finanskrisen, er det smart å bo mest mulig sentralt.

TETT PÅ NETT:VGs Anders Giæver svarer på dine New York-spørsmål!

Er du ungdommelig til sinns og vil bo billig, så prøv Hotel Gershwin - om du kan akseptere fellesrom. Da er prisene nede i rundt 40 dollar pr natt.

HVA ER DITT BESTE NEW YORK-TIPS?
- Fortsett debatten på VGs REISEFORUM
...eller del det med VG Nett-leserne, og delta i trekningen av et reisegavekort på 15.000 kr!

- Vanlige rom er heller ikke så dyre på dette hotellet. Her har jeg bodd selv ved noen anledninger. Bra stemning for folk som er unge til sinns, skriver Larsabal på VG-forumet.

GRATIS!Last ned VG-storbyguide for New York her

McLovin vet at Hotwire er et utmerket sted å finne hotell i New York:

- Har brukt det selv. Var godt fornøyd. Endte opp på rundt 1000-lappen i et overraskende stort rom i Midtown.
Hotellrommene i NY er stort sett veldig små.

Et annet billigtips fra Shrooms:

- Det smarteste du gjør de første dagene i New York er å kjøpe et busspass til de røde sighseeingbussene som går i hele New York. Så får du sett byen og orientert deg litt. Er jo bare og hoppe på og av hvis du ønsker å gå av.

LES OGSÅ:Campingliv på Times Square

Drømmeulv anbefaler hotellet The Pod med singlerom helt ned i 150 dollar natten:

- Anbefales! God stemning og service, gode løsninger på rommene. Utrolig fine bad. Billig, grei beliggenhet, nær metroen.

LES OGSÅ: Få flere New York-tips på VG Netts reisesider

Innsenderen Forfun mener at Icelandair er beste alternativet hvis du ikke skal fly direkte. Total reistid er vesentlig mindre med de kontra alle andre flyselskapene (minst 2 timer kortere).

- Jeg er heller ikke glad i lange opphold på fly, så to korte passer meg bedre. Noen dager på Island er å anbefale! Selvfølgelig forutsatt at du har minst en uke i NY.

Innsenderne på VGs reiseforum har også drøssevis av "ting å gjøre i New York"-tips å komme med:

Larsabal: - Et sportsarrangement i Madisson Square Garden er alltid gøy. Selv har jeg sett ishockey der og baseball på Shea Stadium, gøy!

LES OGSÅ:Vebjørn Sands beste New York-tips

Et annet tips: - Pass på at du går til fots over Brooklyn Bridge, og gjerne videre på Brooklyn-siden hvis utforskertrangen er der. Selv om Sopranos-land er i New Jersey vil du nok finne tilsvarende følelse i mange deler av Brooklyn. Manhattan skyline sett fra Brooklyn-siden er fantastisk, spesielt om kvelden, skriver Larsabal.

VivaLV er enig: - Hvis arkitektur er viktig for deg så er en fottur over Brooklyn Bridge det viktigste du kan gjøre. Sannsynsligvis min mest minneverdig opplevelse fra forrige NY- tur.

LES OGSÅ: Bo i Sporanos-land

- Er du arkitektur-interessert, så ta en tur innom om Barnes & Nobles bokhandel. Sitt der og kos deg noen timer. Åpent til sent på kvelden.

Shrooms foreslår å ta turen opp i Empire State building.

- Kjøp billetter på nett, så slipper du å stå i lang kø for å komme inn. Da får du heller gå inn i ekspress inngangen.

- Ikke dra til Frihetsgudinnen, lyder rådet fra samme innsender. - Det er bare enorm lang kø og mas og kjas. Ta heller gratisbåten over til State Island. Kjører forbi Frihetsgudinnen og er ellers en fin tur for å se New Yorks skyskrapere fra sjøen.

FLERE SPARETIPS: Spis billig på New Yorks beste restauranter

Flere Schrooms-tips til ting å gjøre i New York:

** Besøk Ground Zero. En enorm byggeplass, men spennende likevel å bare være på stedet der tårnene raste sammen.

** Sett av en hel dag i Central Park. Denne parken tar pusten fra deg. Her opplever du alt mulig., som å gå forbi en skikkelig amerikansk ghetto-basketballkamp, til baseball, til å være alene, til å plutselig gå forbi en konsert med flere tusen tilskuere...

** Omvisning i FN bygningen er også en grei til å få med. Dyrt er det heller ikke, varer i ca 1 time.

** Bli med på guidet Sopranos-tur.

** Det beste tipset til slutt: Bare vandre rundt i New York. Chinatown, Little Italy, Harlem, Manhatten. De beste minnene får du faktisk fra å bare gå uten mening og retning.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise