Hovedinnhold

Ny billig-sabotasje mot Norwegian

...nå dropper flyselskapet hele Danmark-kampanjen

BILLIG-LURT: Flyselskapet Norwegian og administrerende direktør Bjørn Kjos dropper sin danske billigkampanje etter mange falske billettkjøp. Arkivfoto: JAN OVIND
BILLIG-LURT: Flyselskapet Norwegian og administrerende direktør Bjørn Kjos dropper sin danske billigkampanje etter mange falske billettkjøp. Arkivfoto: JAN OVIND
Da bestillingene fra «Anders And» og «Bjørn Kjos» fortsatte å strømme inn, fikk Norwegian nok.

Denne saken handler om:

På grunn av strømmen av falske billettkjøp på ruten mellom København og Karup på Jylland, avlyser flyselskapet hele 1-kroneskampanjen.

- Vi må droppe å forlenge kampanjen, og det beklager vi veldig, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til Business.dk.

Det var forrige helg at Norwegian lanserte åpningstilbud på den nye ruten, til en pris på 1 krone én vei, eksklusive avgifter. Mandag formiddag var alle de 3.000 billettene solgt.

BAKGRUNN:Konkurrent hamstret Norwegian-billetter - Bjørn Kjos raser

Men Norwegian fattet mistanke da mange av passasjerene aldri dukket opp. Det viste seg at flere av billettene ble på navn som Bjørn Kjos (Norwegian-sjefen) og Anders And (Donald Duck på dansk). Mange av disse bestillingene ble foretatt av ansatte i Norwegians konkurrent Cimber Sterling.

GODE RÅD:Slik unngår du å miste bagasjen

Det samme gjentok seg også tirsdag. Når kampanjen nå avlyses, henvises det til at det onsdag ble oppdaget enda flere falske billettkjøp. Denne gang kan de ikke knyttes til Cimber Sterling, skriver DN.no.

- Det er oppdaget nye billettkjøp som hindrer at de billige billettene går til reelle passasjerer. Vi har ingen grunn til å tro at det er Cimber-medarbeidere som står bak denne gang, men det er dypt frustrerende at billigreisene blir blokkert for reelle passasjerer, sier Skånvik.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise