Hovedinnhold

Norwegian med to nye ruter fra Torp

UTVIDER: Norwegian satser på Sandefjord Lufthavn Torp. Foto: JAN OVIND / VG
UTVIDER: Norwegian satser på Sandefjord Lufthavn Torp. Foto: JAN OVIND / VG
(VG Nett) To år etter at Norwegian lanserte sin første rute fra Sandefjord, utvider flyselskapet rutetilbudet.

Denne saken handler om:

Fra høsten vil flyselskapet starte opp nye ruter til London Gatwick og Tenerife. Oppstart blir henholdsvis 1. november og 30. oktober, med henholdsvis fire og én ukentlig avgang.

Dermed får Ryanair konkurranse på sin London-rute fra Sandefjord. Det irske flyselskapet flyr i dag daglige flyvninger til London Stansted.

- Vi har tidligere hatt mye større kapasitet til London enn nå, og vi har hatt flyvninger dit helt siden 1997. Så flere flyvninger til London er veldig bra og noe jeg tror markedet vil respondere positivt på, sier lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld ved Sandefjord Lufthavn Torp til VG Nett.

Til Tenerife har Torp tidligere hatt charterflyvninger, men Norwegians ruteflyvninger vil bli eneste tilbud til kanariøya fra Vestfold i vinter.

Siden Norwegian lanserte sin første Torp-rute i november 2010, har Bjørn Kjos & co bygd seg gradvis opp på Vestfold-flyplassen, særlig etter at selskapet vraket Rygge og litt senere lanserte åtte rutenyheter fra Torp på en gang.

Kommersiell direktør Daniel Skjeldam anser begge nyhetene som svært populære reisemål for nordmenn.

- Det er viktig for oss å tilpasse tilbudet til det våre kunder etterspør. London Gatwick er en av Norwegians mest populære destinasjoner fra de nordiske landene. Tenerife er et fantastisk fint reisemål om vinteren, sier han i en pressemelding.

Lufthavnsjef Fjeld sier at han ikke vet om Ryanair vil fortsette sine vinterruter til Bremen og Bergamo, men understreker likevel at flyplassen vil ha et langt mer omfattende ruteprogram til vinteren enn i vinteren som var.

- Da fløy Norwegian bare til Malaga og Alicante. Nå får vi i tillegg Antalya, Gran Canaria, Bergen og Trondheim, sier han.

Torp hadde også en trafikkvekst på 29,2 prosent i mai sammenlignet med samme måned i fjor. Drøye 157.000 passasjerer fløy på flyplassen i forrige måned.

Ruten til Gatwick vil ha avganger på mandager, torsdager, fredager og søndager. Ruten fra Torp til Tenerife flys på tirsdager. Billetter for begge ruter legges ut for salg fra 14. juni.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise