Hovedinnhold

- Norge er så dyrt at du må selge din førstefødte

TAR AV SEG HATTEN: Reisejournalisten og TV-personligheten Ian Wright mener reisemålet Norge har alt, men dessverre også høye priser. Foto: GØRAN BOHLIN / VG
TAR AV SEG HATTEN: Reisejournalisten og TV-personligheten Ian Wright mener reisemålet Norge har alt, men dessverre også høye priser. Foto: GØRAN BOHLIN / VG
BODØ (VG Nett) Norge er det perfekte reisemål, mener en av verdens mest kjente reisereportere, Ian Wright. Bortsett fra én ting.

Denne saken handler om:

Etter minst ti norgesbesøk i fjor har briten ennå ikke fått nok. Da VG Nett traff ham på flyplassen i Bodø, var han på vei til Troms for å jakte vinteropplevelser.

Og gode opplevelser er det nok av i Norge, mener 45-åringen som er kjent fra TV-reiseprogrammene «Lonely Planet» og «Globe Trekker».

Det er likevel ikke det første han tenker på da VG Nett spør ham om hans inntrykk av Norge som reisemål.

- Det som er synd, er at Norge er så dyrt at du må selge din førstefødte til gruvene når han blir 12, bare for å ha råd til å feriere her. Det er sinnssykt. Men det er det eneste problemet. Ellers er det en perfekt destinasjon, sier han.

BILLIGE NORGESOPPLEVELSER:
Opplev pudderdrømmen for en femtilapp
Slik leier du rimelig hytte i Oslofjorden

- Norge er så variert. I tillegg har dere en fascinerende historie, med vikingene som er kjent verden over. Det gjør landet til en unik destinasjon som kan måle seg med en hvilken som helst annen i verden, sier Ian Wright.

Takket være prisene konstaterer han at Norge aldri vil bli noe land for masseturisme. Og enda verre har det blitt av finanskrisen.

LES OGSÅ: 10 triks for en billigere ferie

- Dere kommer til å få de rike turistene, folkene som ønsker det ekstra, sier han.

- Er det noe norsk reiseliv burde gjøre annerledes enn i dag?

- Hadde jeg visst det, ville jeg ha vært en rik mann. Da ville jeg til og med hatt penger til å reise i Norge uten noen til å betale regningene for meg, svarer Ian Wright.

I selskapet HRGs (Hogg Robinson Group) årlige pristest av hotellbyer passerte Oslo i fjor byer som Milano, Roma, og Tokyo, og ble rangert som verdens 11. dyreste hotellby, basert på snittprisen på hotellrom i 75 byer over hele verden.

I 2009-rangeringen til nettstedet Hotels.com hadde Bergen Skandinavias dyreste hotellpriser.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook! 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise