Hovedinnhold

Krabi Airline: Utsatt. Utsatt. Utsatt. Utsatt. Utsatt - og utsatt igjen

TAR IKKE AV: Det eneste bildet som finnes av Krabi Airline er dette manipulerte jumbojet-bildet. Foto: Krabi Airline
TAR IKKE AV: Det eneste bildet som finnes av Krabi Airline er dette manipulerte jumbojet-bildet. Foto: Krabi Airline
(VG Nett) Lørdag skulle det første direkte ruteflyet mellom Norge og Thailand endelig ta av fra Gardermoen. Slik gikk det ikke.

Denne saken handler om:

Dermed kan juleferien for Thailand-klare nordmenn stå i fare. Krabi Airline har utsatt alle flyvningene sine til februar.

- Det er nok dessverre sant. De har ikke klart å få alt klart, sier Oddvar Sivertsen i International Travel AS, som er Krabi Airlines representant i Norge til VG Nett.

Er du rammet av Krabi Airline-utsettelsene?Kontakt VG Nett her!

Dette er minst sjette gangen at det nystartede flyselskapet utsetter direkteflyvningene mellom Norge og Thailand, til tross for at selskapet i november lovte oppstart 13 desember «uten problemer».

- Vanskelig situasjon

- Situasjonen med stengte flyplasser og politisk uro i Thailand har gjort prosessen vanskelig. Flyet vi skulle bruke på ruten kom seg ikke til Thailand før flyplassen i Bangkok ble stengt. Nå har Thailand fått ny regjering, det blir et nytt departement å forholde seg til og prosessen med å få papirer og tillatelser i orden må starte på nytt, sier Sivertsen til VG Nett.

Krabi Airline skulle etter planen fly to ganger i uken mellom Oslo og Krabi, samt til Bangkok. Planlagt rutestart var i april i år, men nå ser det ut til at oppstarten tidligst kan skje i februar.

- Ønsker å være seriøs

I oktober sa Krabi Airlines representant i Norge, Oddvar Sivertsen, at han fryktet for omdømmet til selskapet etter de stadig nye forsinkelsene.

- Er det mulig å ta Krabi Airline seriøst etter alle utsettelsene?
- Om man kan ta Krabi Airline seriøst eller ikke, får nesten være opp til hver enkelt. Jeg ønsker å være seriøs, men det er noen i Thailand som er premissleverandører for det vi driver med, og jeg må forholde meg til dem, sier Sivertsen.
- Men bakmennene bak selskapet er seriøse?
- Ja, de er det. De har tro på det de gjør, og har en helt unik stå på-vilje, sier han.

Den nye oppstartsdatoen er nå sastt til februar, når høysesongen i Thailand nærmer seg slutten.

- Folk glemmer fort

- Tåler Krabi Airline flere utsettelser nå?
- Det blir 10.000 kroners-spørsmålet. Jeg tror at når oppstarten er utsatt til februar, vil det ikke bli flere utsettelser. Men du vet jo hvordan det er. Folk glemmer fort når en begynner å fly og alt fungerer, sier Sivertsen.

Men om kundene glemmer så fort, gjenstår å se. VG Nett har fått flere henvendelser fra frustrerte passasjerer. De kan kort oppsummeres i den siste e-posten VG Nett mottok fra en frustrert Krabi Airline-passasjer:

- Utsatt til februar - uproft! skriver vedkommende.

Vurderer charter

- Det er klart at en ikke kan behandle markedet og kundene på en hvilken som helst måte. Noen blir selvfølgelig sinte, sure, leie og aggressive over det som har skjedd. Det får vi ta med oss videre. Jeg tror at de som har opplevd å bli ombooket av oss har fått servicen de har krav på, og vel så det, sier Oddvar Sivertsen.

Ifølge selskapet var jule-flygningen til Thailand 20 desember utsolgt og ekstrafly var satt opp 22. desember.

- Ikke ring oss

- Vi har vurdert å chartre et eget fly til juleavgangen, men ingenting er avgjort enda, sier Sivertsen.

Han lover at kundene som har bestilt billetter med selskapet vil bli booket om til andre selskaper uten mellomlegg i prisen, eller får refundert pengene sine.

- Når en jobber i servicebransjen er det skummelt å si noe slikt. Men akkurat nå er det best om kundene ikke kontakter oss. Hvis vi får tid til å jobbe frem løsninger og kontakte kundene fortløpende, vil det være best for alle parter. Alle vil få beskjed, men vi ber folk ha tålmodighet, sier Sivertsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise