Hovedinnhold

KLM-fly snudde på grunn av fulle nordmenn

Risikerer kjemperegning etter flyfyll

MÅTTE SNU: To nordmenn skal ha forårsaket at et KLM fly fra Italia til Nederland måtte snu etter kun en halv time i luften lørdag. Arkivfoto: JAN OVIND
MÅTTE SNU: To nordmenn skal ha forårsaket at et KLM fly fra Italia til Nederland måtte snu etter kun en halv time i luften lørdag. Arkivfoto: JAN OVIND
(VG Nett) 49 passasjerer mistet flyforbindelsen i Amsterdam da et KLM-fly returnerte til Bologna på grunn av to fulle nordmenn.

Denne saken handler om:

KLMs flight 1592 fra Bologna i Italia til Amsterdam måtte lørdag snu etter bare en halvtime i luften.

Ifølge flyselskapet var årsaken to fulle nordmenn som lagde kvalm overfor kabinpersonalet.

Les også: Masseslagsmål på Oslo-fly

- Vi kan bekrefte at flyet snudde på grunn av to uregjerlige og fulle personer om bord, forteller regionaldirektør Paul Verhagen for KLM i Norge, Finland og Baltikum.

- Truende og aggressivt

Ifølge Verhagen var det truende oppførsel som gjorde at kapteinen tok en beslutning om å snu.

- Han tok en vurdering, og denne gangen valgte han å returnere for å ivareta sikkerheten om bord, sier Verhagen til VG Nett.

En kvinne VG Nett har vært i kontakt med var om bord på flyet. Hun forteller at flyet snudde allerede etter en halvtime i luften.

SJEKK HISTORIENE: Her er flere nordmenn som er arrestert for flyfyll de siste årene

- Vi snudde fordi to menn oppførte seg truende og aggressivt, og kabinpersonellet følte seg ikke trygge med tanke på de andre passasjerenes sikkerhet, sier kvinnen.

Måtte overnatte

Den norske kvinnen bor i Italia og skulle hjem til Norge i barnedåp da flyet snudde.

- Da vi landet i Italia igjen, kom politiet om bord i flyet og hentet disse to guttene. Så måtte vi vente til de hadde fått ut bagasjen sin før vi fortsatte mot Amsterdam, sier hun til VG Nett.

Der måtte hun overnatte sammen med andre passasjerer som mistet flyforbindelse som følge av forsinkelsen.

- KLM betalte hotell for alle passasjerene og vi fikk en bonus på 50 euro som kan brukes på flyreiser hos KLM, forteller kvinnen.

- Uheldig

Hun mener imidlertid at det virket noe overdrevet å snu for å sette av de to nordmennene.

- Det var ingen av de andre passasjerene som merket noe særlig til det, men flyvertinnen sa at det ikke gikk an å ha sånne folk om bord. De ble blant annet sure fordi de ikke fikk mer å drikke, forteller hun.

Til tross for forsinkelsen, rakk hun barnedåpen i Oslo dagen etterpå.

Paul Verhagen i KLM synes det er veldig uheldig at slikt inntreffer.

- Først og fremst med tanke på at sikkerheten settes i fare, men også med tanke på problemene som oppstår for de andre passasjerene, sier Verhagen.

Kan bli svartelistet

Han forteller at saken nå ligger på bordet til den juridiske avdelingen i KLM.

- Vil disse to få lov til å fly KLM igjen?

- Antakelig ikke. Vi kan svarteliste folk, men vi har ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre i denne saken ennå, sier han.

I og med at KLM måtte betale for passasjerenes ekstrakostnader, vil flyselskapet også vurdere å sende regningen videre til de to nordmennene.

- Dette er også noe vi vurderer, sier Verhagen.

VG Nett fikk ikke kontakt med rette politimyndighet i Bologna søndag kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise