Hovedinnhold

Lofotens nye attraksjon

Is-bar i nord

Begrepet «isbar» får helt ny mening når Svolværs og Lofotens nye, kalde attraksjon åpner 22. mars.

Denne saken handler om:

I et gammelt havneskur, så å si på Svolværs Hurtigrute-kai, skal det serveres «whisky on the rocks» i dobbelt forstand: Folkene bak isbaren Magic Ice Hall har intensjoner om å servere forfriskninger i glass laget av is!

For i 300 kvadratmeter store Magic Ice Hall skal det være minus 5 grader året rundt. Isbaren, dekorert med isskulpturer som speiler Lofotens ramsalte historie, er nemlig ment å bli øysamfunnets nye helårsattraksjon når den åpnes av Gerhard Heiberg neste mandag.

Både drikkeglassene, bardisken og vegger og bord er laget av glassklar is.

Isbar-gründer

Med nærhet til Svolværs planlagte kulturhus skal baren bli en attraktiv møteplass, håper Kirsten Holmen, isbar-gründer sammen med vestfoldingen Hans Petter Solvei:

- Svolvær, selve innfallsporten til fantastiske Lofoten, har fått et nytt trekkplaster. Vi håper Magic Ice Hall skal virke som en magnet på alle Hurtigrute-passasjerene som anløper Lofotens hovedstad hver kveld, både på syd- og nordgående, sier Holmen.

Samtidig håper hun at også Lofotens egne innbyggere kjenner sin besøkelsestid og tar i bruk den helårsåpne isbaren som møtested.

Bargjestene får utlevert egnet fottøy og varme klær før de begir seg inn i islandskapet, der internasjonale isskulptører og -kunstnere i ukevis har jobbet på spreng for å skape båter, fisk, folk, fugler og nordnorsk natur i krystallklar is.

Blant de anerkjente iskunstnerne som har bidratt i Svolvær, er finske Kimmo Frosti (!) og australske Ben Gilbert.

Kirsten Holmen, som eier og driver eventselskapet Magic North, er ubeskjeden nok til å håpe på innpå 50000 besøkende denne første barsesongen - tall basert på analyser fra reiselivsrådgivere i nord.

Det er investert 3-4 millioner i det utradisjonelle barkonseptet, der også SND Nordland (nå Innovasjon Norge) er inne.

PS: Isbaren har også innpasset et «stille rom», et kapell for ettertanke og bønn - der det sikkert også kommer til å bli avholdt brylluper.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise