Hovedinnhold

Her kan du skyte «ekte» zombier

Opplev det siste innen turistattraksjoner

ZOMBIEANGREP: Slik kan det oppleves dersom du drar til Reading for å bekjempe zombier. Foto: Zed Event
ZOMBIEANGREP: Slik kan det oppleves dersom du drar til Reading for å bekjempe zombier. Foto: Zed Event
(VG Nett) I et forsøk på å lokke turister til Reading har man gjort om et gammelt kjøpesenter til et slags «Zombieland».

Denne saken handler om:

Har du fulgt med på serien Walking Dead, eller sett filmen Zombieland, og tenkt «det hadde sikkert vært morsom å jaktet på zombier»? I så fall trenger du ikke lenger vente på at disse levende døde skal innta gamlelandet.

Du kan heller reise til Reading i England. Der leier nemlig et eventbyrå ut et nedlagt kjøpesenter fylt opp med «ekte» zombier. Du får utdelt et lekevåpen, og har fire timer nervepirrende timer foran deg.

Oppdrag

Spillet er delt i to, hvor den første delen handler om å unngå å havne i zombienes klør, mens den andre delen er lagt opp som et oppdrag du skal utføre.

- Dette vil ikke bare handle om å skyte zombier. Man har lite ammunisjon, og få muligheter til å skaffe seg mer. Som en overlevende må du ha nerver av stål, fart og og du må være smart for å kjempe deg forbi zombie-horden, og i sikkerhet, heter det på selskapets hjemmeside.

Ideen fikk John Bibby og hans forretningspartner etter å ha drevet eventbyrå i Storbritannia i til sammen 30 år.

- Vi har alltid vært fan av horror-sjangeren. Partneren min har bakgrunn fra spesialeffekter på film og TV, og har jobbet på flere prosjekter som har involvert zombier og overlevelsesskrekk. Derfor kombinerte vi de to tingene for å komme opp med noe unikt, sier Bibby til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ANGRIPES: Zombiene vil prøve å ta deg. Foto: Zed Events
ANGRIPES: Zombiene vil prøve å ta deg. Foto: Zed Events

- Stor pågang

Skal du oppleve dette må du kanskje skynde deg. Kjøpesenteret, som er på over 23.000 kvadratmeter og ligger rundt en halvtime utenfor London, skal nemlig muligens rives etter sommeren. Og allerede er pågangen stor, skal vi tro byrået selv.

- Det virker som at alle liker å bli skremt en gang i blant. Vi får alle typer folk her, og er booket i ukevis fremover. Vi begrenser det til at bare 15 personer kan delta om gangen. Da sikrer vi at alle får rikelig med sjanser til nærkontakt med de levende døde, sier Bibby.

Skulle du ikke være i England innen kjøpesenteret i Reading blir revet, kan du likevel få sjansen til å leke zombie-krig dersom du drar til Cheshire. Der har samme selskap lagd et lignende konsept på en gammel herregård, skriver mashable.com.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise