Hovedinnhold

- Her er verdens beste vannparker

MAGASUG: Utsikt fra en av vannskliene i Siam Park på Tenerife. Foto: MONA LANGSET
MAGASUG: Utsikt fra en av vannskliene i Siam Park på Tenerife. Foto: MONA LANGSET
(VG Nett) Elleville magasug, vannsklier i særklasse og store bølger. Det er suksesselementer for vannparkene som er kåret til å være blant verdens beste.

Denne saken handler om:

Det er CNN som har gjort en gjennomgang av det de mener er verdens beste vannsklier. Dessverre for ihuga vannpark-fans ligger ingen av disse i Skandinavia, men til gjengjeld finnes det flere gode vannparker i Europa. Sjekk lista her:

Aquatica - Orlando, Florida

VANNMORO: En av vannskliene i Aquatica Orlando. Foto: AP
VANNMORO: En av vannskliene i Aquatica Orlando. Foto: AP

Hovedattraksjonen her er vannsklien som tar deg ned gjennom et basseng hvor delfiner svømmer. Flere bølgebassenger, vannslott, høyhastighetssklier og badestrand.

Aquaventure Waterpark - Dubai

Har verdens videste vannsklie, samt en 2,3 km «elve»-nedfart, Midtøstens lengste.

Area 47 - Innsbruck, Østerrike

En innsjø i Tyrol er utgangspunktet for denne vannparken. Vannsklier, dykketårn og en hydrospeed-sklie som tar deg opp i en fart på 45 km/t.

Beach Park - Fortaleza, Brasil

I Beach Park finner du vannsklia som skal ha en fart på opptil 100 km/t - en av verdens raskeste vannsklier, ifølge CNN.

Caribbean Bay - Sør-Korea

Parken har et enormt bølgebasseng, et godt utvalgt av forskjellige vannsklier, samt varmebasseng.

Siam Park - Tenerife, Spania

Vannpark inspirert av Thailand hvor parkens mest spektakulære installasjon er et 27 meter høyt tårn. Du starter på toppen og suser etterhvert ned i en glasstunnel omgitt av hai.

Tropical Island - Krausnick, Tyskland

INNENDØRS SYDEN: Tropical Island - noen mil sør for Berlin - er en vannpark bygget opp som en tropisk øy. Hele vannparken ligger i en gigantisk hall. Foto: MONA LANGSET
INNENDØRS SYDEN: Tropical Island - noen mil sør for Berlin - er en vannpark bygget opp som en tropisk øy. Hele vannparken ligger i en gigantisk hall. Foto: MONA LANGSET

Dette er noe så sjeldent som en innendørs tropeøy. I denne hallen finner du verdens største innendørsbasseng, samt en egen regnskog med 50.000 planter. Det er plass til 6000 mennesker her, og det er også overnattingsmuligheter i tropehallen.

Watercube Waterpark - Beijing

Høydepunktene her skal være den traktformede Tornado-sklia, Aqualoop og Bulletbowl, hvor folk «skytes» ned i et basseng.

WaterWorld Waterpark - Ayia Napa, Kypros

Geysirer, templer, skipsvrak, Poseidons bølgebasseng og Apollos stup; denne vannparken har hentet inspirasjon fra gresk historie. Et besøk i «kamikaze»-sklia vil garantert lokke frem adrenalinet, og i Aelos «vaskemaskin» snurrer du rundt og rundt før du til slutt suges ned i et hull.

Wet 'n Wild - Orlando, Florida

En rekke «skrikehøyt»-sklier, et stort sandslott-område og bølgebasseng. En av de mest populære vannskliene kalles Disco H20 - og er selvfølgelig akkompagnert med 70-tallsdisko og blinkende lys.

World Waterpark - Alberta, Canada

Verdens nest største vannpark under tak har verdens største bølgebasseng - under tak. Her går du i loop i vannskliene, og du kan prøve deg på «bungee jump».

Yas Waterworld - Abu Dhabi

Nyåpnet i 2013 med 43 vannsklier og attraksjoner. I parken finner du også verdens første «hydromagnetiske» vannsklie, en 550 meter lang berg- og dalbane i vann.

Har du erfaringer fra disse vannparkene? Eller kanskje andre vannparkfavoritter? Del nederst i saken!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise