Hovedinnhold

Her er det mest pop å gifte seg

<p>CHARTER-BRYLLUP: Den norske sjømannskirken på Gran Canaria ligger flott til, tett på sjøen og havnepromenaden i  Arguineguin.</p>

CHARTER-BRYLLUP: Den norske sjømannskirken på Gran Canaria ligger flott til, tett på sjøen og havnepromenaden i  Arguineguin.

Foto: Simen Grytøyr, VG
Sjømannskirken på Gran Canaria holder stand som den mest populære å gifte seg i.  Mer enn 200 par ga hverandre sitt ja under Kanarias sol i fjor.

Denne saken handler om:

Antallet vielser i Sjømannskirkene gikk litt ned i 2014 – men fortsatt velger rundt 1000  par å gifte seg under palmesus og fremmed himmel.

– En nedgang på 50 brylluper i fjor anser vi som naturlige svingninger. Det har ligget nokså stabilt på cirka 1000 årlige vielser i kirkene våre de siste årene, sier Sjømannskirkens kommunikasjonssjef  Linn Mevold Skogheim til VG.

970 par giftet seg i utenlandskirkene i 2014.

Som vanlig var sjømannskirken på Gran Canaria den mest populære å inngå giftermål i (212 vielser i fjor), fulgt av København, Mallorca og Costa del Sol (El Campanario).

I høysesongen var det opptil fire daglige vielser i Gran Canaria-kirken, beliggende tett på strandpromenaden i Arguineguin. Også julen er en populær tid i sjømannskirkene i Syden

<p>STRANDBRYLLUP: Steder som Dubai, Pattaya, og Miami innbyr til vielser i sanden. Her gir Therese Lye Clausen og Rudi Clausen hverandre sitt ja på Hollywood Beach i Miami, viet av sjømannsprest Olav Sindre Aavik i 30 varmegrader. Foto: Ygvar Larsen, Sjømannskirken</p><p><br/></p>

STRANDBRYLLUP: Steder som Dubai, Pattaya, og Miami innbyr til vielser i sanden. Her gir Therese Lye Clausen og Rudi Clausen hverandre sitt ja på Hollywood Beach i Miami, viet av sjømannsprest Olav Sindre Aavik i 30 varmegrader. Foto: Ygvar Larsen, Sjømannskirken


På 5. plass fulgte sjømannskirken i Miami, som med 67 brylluper i fjor gjorde et byks oppover på 10 på topplisten.

Lettere tilgjengelig

Trolig har det å gjøre med Norwegians nye flyrute til Fort Lauderdale, feriebyen som  ligger bare 20 minutters kjøretur unna sjømannskirken i Davie.

I 30 år holdt kirken hus i enkle forhold i Port of Miami. Den nye kirken ligger 45 minutters kjøretur utenfor downtown Miami.

– Det er hyggelig at så mange har fått øynene opp for sjømannskirken i Miami, H.K.H Kronprinsesse Mette-Marits kirke. Den nye, flotte kirken ble åpnet i 2011 og her tilbyr vi også strandvielse i nærheten, forteller Mevold Skogheim.

<p>NY KIRKE: Med 67 vielser i fjor er Kronspinsesse Mette-Marits kirke i Miami, som åpnet i 2011, den femte mest populære sjømannskirken å gifte seg i. Kanskje har det med Norwegians nye Fort Lauderdale-rute å gjøre. Foto: Sjømannskirken</p>

NY KIRKE: Med 67 vielser i fjor er Kronspinsesse Mette-Marits kirke i Miami, som åpnet i 2011, den femte mest populære sjømannskirken å gifte seg i. Kanskje har det med Norwegians nye Fort Lauderdale-rute å gjøre. Foto: Sjømannskirken

65 par ga hverandre sitt ja i Torrevieja-kirken i fjor – som er 14 vielser flere enn i 2013. Dermed øker Costa del Sol-kirken mest i popularitet.

64 par giftet seg i New York-kirken, 61 i Albir (Costa Blanca), 60 par i Pattaya og 39 par i Dubai, viser Sjømannskirkens oversikt.

– Vi syns det er kjempefint at rundt tusen norske par hvert år velger Sjømannskirken til sin vielse, men vi tar gjerne mot flere, sier Linn Mevold Skogheim.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise