Hovedinnhold

- Her bør du ta med barna på fjelltur

Les Turistforeningens beste fjell-tips!

EGNET FOR BARN: Huldreheimen er et bra sted å ta med barn på fjelltur. Foto: Espen S. Hoen
EGNET FOR BARN: Huldreheimen er et bra sted å ta med barn på fjelltur. Foto: Espen S. Hoen
(VG Nett) Huldreheimen er blant de beste områdene i Norge hvis du vil ta med barn på fjelltur, ifølge Espen Opaker Moreite i Den norske turistforening.

Denne saken handler om:

Barn og fjelltur var et populært tema da DNTs fjellekspert møtte VG Netts lesere til Tett på nett-møte tirsdag.

Flere av spørsmålene gjaldt egnede fjellområder for familier med små barn. Hvilket fjellområde skal småbarnsforeldrene velge?

- Et fint område for barn er Huldreheimen med start fra Liomseter, nordøstre deler av Hardangervidda eller Femundsmarka. Dette er lette men varierte fjellområder hvor det også er mange andre barn, skriver Espen Opaker Moreite.

Les alle spørsmålene og svarene i nettmøtet her!

Fjelleksperten fikk også flere spørsmål om råd til nybegynnere i fjellheimen.

- Områder som er greie for nybegynnere, er for eksempel Hardangervidda eller Skarvheimen. Skarvheimen er noe mer kupert. Toget går til Finse, så herfra kan du starte turen i begge retninger, skriver han.

Les også:Slik får du en billig fjellferie

Og hvor bør du egentlig starte hvis du skal gå opp til Galdhøpiggen?

- Det er mye lettere å gå fra Juvasshytta, da hytta ligger på 1.850 meter over havet og det bare er 600 høydemeter opp til toppen. Men turen er nok også den kjedeligste, så hvis du vil ha en finere opplevelse bør du gå fra Spiterstulen. Men da bør du ha litt mer saft i låra da det er dobbelt så mange høydemeter, skriver Espen Opaker Moreite i nettmøtet.

BLI TILHENGER AV VG REISE PÅ FACEBOOK!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise