Hovedinnhold

Glem Sunny Beach-kupp

STRANDLIV: Mange koser seg i Sunny Beach på tross av voldsepisodene som har rammet turiststedet i det siste. Foto: Henning Carr Ekroll
STRANDLIV: Mange koser seg i Sunny Beach på tross av voldsepisodene som har rammet turiststedet i det siste. Foto: Henning Carr Ekroll
(VG Nett) De som tror at Bulgaria-ferien blir billigere etter siste tids hendelser i Sunny Beach, må tro om igjen.

Denne saken handler om:

Det har blitt skrevet mye om Bulgaria i skandinaviske medier den siste tiden. I løpet av et par uker har turistområdene i landet opplevd ran, voldtekter og drap.

Hendelsene ble sett på som så alvorlige at den norske ambassadøren i Bulgaria arrangerte krisemøter med de lokale myndighetene.

Tidligere i dag ble det klart at Apollo tilbyr alle reisende under 18 år gratis ombooking hvis de ikke føler seg trygge nok til å dra til landet.

Diskuter:- Ikke dra til Bulgaria

Men sydenferien til Svartehavet blir ikke billigere som en følge av dette. Ifølge reisebyråene er det nemlig flere bestillinger enn avbestillinger når det gjelder Bulgaria.

- Nei, det blir ikke billigere. Det er rett og slett fordi vi ikke har hatt flere avbestillinger, sier informasjonssjef i Apollo Helen Begby.

- Vi har cirka 1800 nordmenn som er på ferie i Sunny Beach for øyeblikket. Ingen av dem vil hjem. De koser seg og kjenner seg ikke helt igjen i medienes fremstilling.

Prisras neste måned

Hos de konkurrerende turoperatørene Star Tour og MyTravel er det heller ikke snakk om noen Sunny Beach-rabatt. På grunn av «ytterst få avbestillinger» holder prisene seg stabile.

Diskutér:Sunny Beach - Positive sider

Det vil de i det minste gjøre i et par uker fremover. I midten av august er imidlertid folk flest ferdige med ferien, og da dumpes charterprisene, også til Bulgaria.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise