Hovedinnhold

Gjør Syden-kupp og støtt Røde Kors

LOKKER MED BILLIGE TURER: Norges Røde Kors tilbyr billige turer til Lanzarote. Foto: Dag Fonbæk
LOKKER MED BILLIGE TURER: Norges Røde Kors tilbyr billige turer til Lanzarote. Foto: Dag Fonbæk
LILLESTRØM (VG Nett) Nå kan du sikre deg flybilletter eller pakketurer til Syden til «gibort-pris» og samtidig være med å støtte Røde Kors' humanitære arbeide.

Denne saken handler om:

På grunn av ledige seter på Oslo Røde Kors' fly til Lanzarote kan den humanitære organisasjonen hver 14. dag tilby flybilletter eller pakker med fly og leilighet til svært fordelaktige priser.

- Det fine med dette er at en her kan skaffe seg billige reisepakker og samtidig være med å støtte Røde Kors' humanitære arbeide, sier Tormod Danielsen ved Røde Kors sitt behandlingssted Casas Heddy på Lanzarote til VG Nett.

Flybilletter selges til 445 kroner Oslo-Lanzarote en vei, eller en kan velge 14 dagers pakketur for 2645 kroner med fly begge veier og attraktive ferieleiligheter i nærheten av Puerto del Carmen på Lanzarote.

- Ikke for profitt

Prisene gjelder både sommer og vinter, er uten noen form for tillegg, og minst halvparten av prisen er med på å støtte et Røde Kors tiltak.

- Dette er ikke noe vi gjør for profitens skyld, men fordi vi har overkapasitet på våre chartrede fly som vi vil utnytte. På denne måten reduserer vi utgiftene og får mest mulig hjelp ut av hver krone, sier fungerende pressesjef Morten Tønnessen-Krokan i Norges Røde Kors til VG Nett.

Mellom 60 og 85 flyseter er annen hver uke tilgjengelig for ordinært salg til publikum etter at Røde Kors har dekket sine plassbehov på flyene for behandlingstrengende. Ordningen legger ikke beslag på behandlingsvirksomheten, understreker Tønnessen-Krokan.

Rift om plassene

Enkelte uker er i ferd med å bli fullbooket, men det er fremdeles plasser igjen for den som er rask, får VG Nett opplyst. De nåværende gunstige prisene varer fram til slutten av mai - og kan dermed bli økt noe etter den tid.

Da de store turoperatørene kuttet ned på flyrutene til Lanzarote i fjor, ble Røde Kort tvunget til å sikre egen transport til sine gjester. Løsningen ble å leie egne fly.

- Dette er veldig billige turer. Skulle jeg drevet dette privat ville jeg nok vurdert å legge på prisen noe, sier Danielsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise