Hovedinnhold

Feriereiser til Egypt går foreløpig som normalt

Men tur-operatører avlyser dagsreiser til Kairo

ROLIG: Badebyene i Egypt merker foreløpig ingen ting til urolighetene andre steder i landet. Her fra Hurghada. Foto: SARA JOHANNESSEN.
ROLIG: Badebyene i Egypt merker foreløpig ingen ting til urolighetene andre steder i landet. Her fra Hurghada. Foto: SARA JOHANNESSEN.
(VG Nett) Charterselskapene følger situasjonen i Egypt fra time til time. Så langt går alle sydenreisene fra Norge som normalt.

Denne saken handler om:

Tips oss


VGs ringerunde til norske charterselskaper viser at de holder tett kontakt med de ansatte på sine reisemål i Hurghada og Sharm El Sheikh.

Utenriksdepartementet, som gir reiseråd til nordmenn på tur ute i verden, har foreløpig ikke utstedt noen advarsler for reise til Egypt.

Ber nordmenn følge med

- Både vi og ambassaden i Egypt følger sikkerhetssituasjonen nøye, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Frode Andersen.

Han ber reisende i Egypt holde seg oppdatert på det som skjer og følge med på nyhetsbildet så godt som mulig.

- Det kan komme endringer i våre råd for reisende i Egypt som en konsekvens av utviklingen i landet, sier Andersen.

Følg UDs reiseråd på Twitter!

De store charterselskapene har ikke gjort noen endringer for sine reiser til Egypt.

- Det meste går som normalt på våre reisemål i Egypt. Og så lenge UD ikke advarer mot å reise til Egypt, kjører vi turene som normalt, sier Marie-Anne Zachrisson, salgsdirektør i Ving.

Stopper dagsutflukter til Kairo

De eneste endringene Ving har gjort så langt, er å avlyse planlagte dagsutflukter til Kairo. De har ingen turister boende i byen. Ellers går programmet som vanlig.

Er du reisende i Egypt og opplever urolighetene? Tips VGs journalister på SMS 2200 - eller på epost: 2200@vg.no

Som en følge av situasjonen i Kairo, er det store problemer med internett i hele Egypt, og telefon-linjene i Kairo er svært ustabile.

FORBEREDT PÅ BLODBAD I KAIRO I DAG! Følg situasjonen i Egypt.

Følg VG Netts journalister som er i Egypt på Twitter:
@Lars Akerhaug 
@VGNettErlend

Tett kontakt

KAIRO: Opptøyene i Kairo foregår langt unna badebyene i Egypt. foto: KHALED DESOUKI/AFP.
KAIRO: Opptøyene i Kairo foregår langt unna badebyene i Egypt. foto: KHALED DESOUKI/AFP.

- Vi holder tett kontakt med våre ansatte i Hurgada og Sharm El Sheik. Og så langt har det ikke vært tegn til uro på noen av disse reisemålene, sier Zachrisson.

Selv om det er umulig å forutsi, forventer ikke arrangøren at det vil bli uro på disse reisemålene.

- I disse feriebyene leves det ikke noe vanlig egyptisk hverdagsliv. De som jobber her, bor ofte utenfor byene med sine familier, sier Zachrisson.

Ving får en del telefoner fra kunder som spør om det er trygt å reise, og hvor langt det er fra Kairo til feriebyene.

- Så langt har vi ikke fått noen avbestillinger som følge av urolighetene i Kairo, sier Marie-Anne Zachrisson i Ving.

Er du på ferie i Egypt? Hvordan opplever du situasjonen nå? Del dine erfaringer med VG Netts lesere nederst i saken!

600 km unna

AVVENTENDE: De norske charterselskapene forholder seg avventende til sitasjonen i Egypt. Så langt er det rolig i Hurghada. Foto: AFP.
AVVENTENDE: De norske charterselskapene forholder seg avventende til sitasjonen i Egypt. Så langt er det rolig i Hurghada. Foto: AFP.


Informasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour opplever også at alt går som normalt på deres destinasjoner i Egypt.

- Urolighetene foregår 600 km unna, så foreløpig merkes ingen ting på våre feriemål. Vi holder folk kontinuerlig oppdatert på våre nettsider, sier hun.

Informasjonssjef i Apollo, Helen Begby, sier at de også følger situasjonen i Egypt nøye:

- I dag har vi avlyst utflukten til Kairo på grunn den varslede stordemonstrasjonen, men utover dette har urolighetene i landet ikke påvirket oppholdet til våre gjester i Egypt så langt, sier Begby.

Følger situasjonen

Apollo har 1360 norske reisende i Egypt nå, de fleste befinner seg i Sharm El Sheik. Ifølge Begby har det ikke vært en storm av henvendelser fra bekymrede nordmenn:

- Det har jo vært noen spørsmål, folk lurer på hvordan dette vil utvikle seg. Det er jo veldig vanskelig å svare på, så foreløpig forholder vi oss til at det er rolig i feriebyene.
Vi har tett dialog både med UD og lokale samarbeidspartnere på destinasjonene, og følger situasjonen fra time til time. Det er klart at vi er veldig spente på hva som vil skje i kjølvannet av de store demonstrasjonene som er ventet i Kairo og Suez etter fredagsbønnen, sier Begby.

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK!

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise