Hovedinnhold

Fem nye direkteruter til Las Palmas

SOLING: Mange nordmenn drømmer om Kanariøyene på vinteren. Her fra stranden i Las Palmas. Foto: Jan Petter Lynau
SOLING: Mange nordmenn drømmer om Kanariøyene på vinteren. Her fra stranden i Las Palmas. Foto: Jan Petter Lynau
(VG Nett) Innbyggere nær Tromsø, Ålesund, Harstad, Haugesund og Rygge kan glede seg over nye direkteruter til ferieøya Gran Canaria.

Denne saken handler om:

Det er Norwegian som nå satser på å fly enda flere solhungrige nordmenn sørover.

- Vi mener markedet er stort nok og vi ser et kundegrunnlag. Det er veldig spennende å kunne tilby ruter til Las Palmas fra distriktene, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian.

Norwegian vil fly en gang i uken gjennom vintersesongen fra de fem ulike stedene. Først ut er Evenes ved Harstad. Det første flyet går herfra onsdag 31. oktober. De påfølgende tre dagene vil de fire andre byene ha sine første avganger.

Tidligere i år forlot Norwegian Rygge, og satset heller på Torp ved Sandefjord som alternativ til Gardermoen på Østlandet. Bjørn Kjos sa den gangen følgende:

- Rygge lå der som en plass ingen fløy fra. Den ble etter hvert selvforsterkende som flyplass, men vi ser nå at markedet der var mye mindre enn vi hadde forestilt oss. Torp har et mye større nedslagsfelt enn vi hadde på Rygge. Torps tilfang er fra Kristiansand til Oslo og alle fylkene vest for Oslofjorden.

At de med en vinterrute til Las Palmas nå er tilbake på Rygge betyr likevel ikke at selskapet forventer økt aktivitet fra den flyplassen for deres del.

- Siste flyreisen fra Rygge var for seks måneder siden. Denne vinterruten åpner vi med utgangspunkt i at det kun blir denne, men vi utelukker ikke at det vil bli flere senere, sier Sandaker-Nielsen.

I tillegg til de nye rutene øker Norwegian med én ukentlig avgang til Las Palmas fra Torp, Bergen, Trondheim og Stavanger, slik at det nå blir to ukentlige. Samtidig øker de med to fra Oslo, slik at det da blir åtte ukentlige avganger fra hovedstaden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise