Hovedinnhold

En liten historie om luft og kjærlighet

LØFT MEG: - Se, jeg kan bære deg i mine armer! Louise tar et godt grep om Benjamin i ankomsthallen på Gardermoen. Foto: JAN IVAR VIK
LØFT MEG: - Se, jeg kan bære deg i mine armer! Louise tar et godt grep om Benjamin i ankomsthallen på Gardermoen. Foto: JAN IVAR VIK
De møttes på flyet fra Stavanger til Oslo. Benjamin (snart 4) satt bak, Louise (snart 4) på seteraden foran. Det var sann kjærlighet ved første blikk.

Denne saken handler om:

Det første Louise sa da hun reiste seg fra flysetet, var: «Nå skal vi holde hender!» Så tok de hendene til hverandre, løp nedover midtgangen, gjennom ankomsthallen, og helt bort til bagasjebåndet.

De hadde aldri sett hverandre før. Men foreldrene forteller at de ble perlevenner på et blunk, og ikke slapp hverandre av syne et sekund mens de oppholdt seg på flyplassen.

Heldigvis tok det litt tid før bagasjen kom.

- Jeg har aldri sett Benjamin bli så oppslukt av et annet barn, sier Benjamins pappa, Jan Ivar Vik fra Sarpsborg.

OMFAVNELSE: - Jeg vil klemme deg! Foto: JAN IVAR VIK
OMFAVNELSE: - Jeg vil klemme deg! Foto: JAN IVAR VIK

Full klaff
- Og jeg har aldri sett Louise «klikke» så fort på noen som hun gjorde på Benjamin. Det var helt fascinerende å se på, sier Louises mamma.

Etterpå ville Louise at Benjamin skulle begynne i hennes barnehage på Jessheim.

- Da jeg nylig spurte om hun husket ham, svarte hun: «Ja mamma, trist at han bor så langt borte...».

Benjamins pappa er fotograf, og har selv foreviget den nydelige, lille kjærlighetshistorien mellom sønnen og «jenta i den røde kjolen», som Benjamin kaller henne.

- På vei hjem fra Gardermoen til Sarpsborg var Benjamin i strålende humør, og sang hele veien «inni meg så bobler det fram en glede», forteller Vik.

LES OGSÅ: Pilot fridde til flyvertinne i lufta 

Glade bilder
De to sjarmtrollene har ikke sett hverandre siden. Men i gangen hjemme hos familien Vik i Sarpsborg henger ett av de aller fineste og gladeste bildene av dem, i yr lek mellom travle passasjerer og gjenstridige bagasjetriller på flyplassen en iskald vinterdag.

Historien kunne ha sluttet med dette. Men det gjør den ikke.

- Da vi hadde fått bagasjen vår, og skulle gå til bilen, ga jeg visittkortet mitt til Louises foreldre. Jeg ba dem kontakte meg hvis de ønsket å få tilsendt noen av bildene jeg hadde tatt, forteller Jan Ivar Vik.

Det tok noen uker før han hørte fra dem. Han lurte derfor på om de kanskje ikke var så interessert i å få bildene, eller om de hadde mistet kortet.

LES OGSÅ: Bryllupsboom på flyplass 

Bryllupsfotograf
- Jeg ble litt overrasket da jeg en dag fikk følgende e-post:

«Hei! Så bildene du tok av datteren vår og Benjamin på flyplassen på Facebook-siden din, og synes de var utrolig fine! Vi skal gifte oss i mai, og er på jakt etter en fotograf. Vi liker godt arbeidet ditt, og lurte derfor på om du eventuelt har mulighet til å fotografere bryllupet vårt?»

Se Jan Ivar Viks egen presentasjon av «An Airport Love Story» her  (ekstern link)

- Det er ikke hver dag slike tilfeldigheter inntreffer. Men nå er altså bryllupet booket og jeg gleder meg veldig til å fotografere dem til våren, sier Benjamins pappa.

Louise skal selvfølgelig være brudepike i bryllupet.
Og hvem vet: kanskje kan det bli flere bryllup, en gang i fremtiden ...

FØRSTE KONTAKT: - Nå skal vi holde hender! Foto: JAN IVAR VIK
FØRSTE KONTAKT: - Nå skal vi holde hender! Foto: JAN IVAR VIK

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise