Hovedinnhold

Blodbad i kjøpesenter-akvarium

HAI, HAI: Slik skulle en av hovedattraksjonene på Dubais nye kjøpesenter se ut. I stedet trues fiskeidyllen i Burj Dubai Mall av blodtørstige haier. Foto: BURJ DUBAI MALL
HAI, HAI: Slik skulle en av hovedattraksjonene på Dubais nye kjøpesenter se ut. I stedet trues fiskeidyllen i Burj Dubai Mall av blodtørstige haier. Foto: BURJ DUBAI MALL
(VG Nett) Det som skulle være en hyggelig turistattraksjon, er i ferd med å utvikle seg til et blodbad i Dubais nye gigantkjøpesenter.

Denne saken handler om:

I tillegg til 1.200 butikker, er et av verdens største akvarier hovedattraksjonen i Dubai Mall. Akvariet ligger midt inne i Dubais nye kjøpesenter, og gjennom store glassvinduer og -tunneler, skal besøkende kunne se 33.000 ulike sjødyr boltre seg.

HVOR FINNER VI DE BESTE AKVARIENE? OG HVORFOR ER DE SÅ BRA? KLIKKHER FOR Å TIPSE OSS!

Nå truer blodige oppgjør mellom akvariets 400 haier hele åpningen, ifølge The Sun.

Angrep dykkere

Sandtigerhaier har siden i sommer tatt livet av minst 40 mindre haier, og har i tillegg angrepet dykkere som jobber med å gjøre akvariet klar til åpningen.

LES OGSÅ:Til Dubai for knappe tusenlappen

- Det er uunngåelig at sjødyr dør. Noen ganger av naturlige årsaker, eller av skader påført av større arter, innrømmer kjøpesentersjef Yousuf Al Ali overfor Dubai-avisen Khaleej Times.

LES OGSÅ:Verdens sju under(bygg)verk

- Vi har også fått rapportert to mindre skader på dykkere. De ble umiddelbart tatt hånd om av vårt medisinske apparat, sier kjøpesentersjefen.

Satt på diett

Kjøpesentereierne frykter at haiene skal gå løs på hverandre foran øynene på handleglade kjøpesenter-besøkende, som dermed kan få naturens råskap litt vel tett innpå kroppen - gjennom de enorme glassvinduene.

GRATIS: Skal du til Dubai?Last ned VG Netts Dubai-guide her!

Haiene er nå satt på dietter, og får tett oppfølging for å sørge for at de spiser det de blir foret med i stedet for hverandre, skriver Khaleej Times.

VG Netts Dubai-spesial:Her er alle reisereportasjene fra Dubai!

Dubai Mall skal åpnes i slutten av oktober, og ligger i tilknytning til verdens høyeste skyskraper, Burj Dubai. I tillegg til kjempeakvariet med 33.000 «innbyggere», vil shoppingsenteret få egen skøytebane, femstjerners hotell, 450 leiligheter, en to-etasjers innendørs fornøyelsespark, kino med 22 saler, verdens største gullmarked og en enorm shoppinggate med tak som kan åpnes og lukkes.

Blant butikkene som skal åpnes i kjøpesenteret, er leketøysgiganten Hamley's og amerikanske Bloomingdales første Midtøsten-filialer. I tillegg kommer en rekke kjedebutikker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise