Hovedinnhold

Bjørn Kjos refser Norwegian-sabotasje

Cimber Sterling-topper hamstret billigbilletter som «Donald Duck» og «Bjørn Kjos»

DONALD-STUNT: Erkekonkurrentens ledelse ville fly med Norwegian mellom København og Karup - som Donald Duck! Arkivfoto: JAN OVIND
DONALD-STUNT: Erkekonkurrentens ledelse ville fly med Norwegian mellom København og Karup - som Donald Duck! Arkivfoto: JAN OVIND
(VG Nett) Bjørn Kjos refser Norwegians argeste konkurrent etter at Cimber-direktører angivelig saboterte hans nyeste billig-kampanje.

Denne saken handler om:

3000 billetter til én krone stykket ble revet bort da Norwegian lanserte en ny innenriksrute i Danmark denne uken. Men da det norske billigselskapet tittet nærmere på bestillingene, viste det seg at erkefienden Cimber Sterling hadde kjøpt en stor del av de 3000 billettene.

NYTTIGE TIPS:Slik unngår du å miste bagasjen

- Vi forsto noe var galt da 118 passasjerer ikke møtte opp til den første flyvningen mandag morgen. Flyet var egentlig fullbooket, sier informasjonssjef Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til VG Nett.

- Sjokket ble ikke mindre da vi så at kredittkortene bak bestillingene var registrert på flere av toppene i Cimber Sterling, sier Skånvik.

Ifølge informasjonssjefen var mange av billettene bestilt i fiktive navn som «Anders And», den norske versjonen «Donald Duck» og Norwegians toppsjef, Bjørn Kjos. Også den den oppdiktede filmbaben Alotta Fagina fra «Austin Powers»-filmene skal ha stått på passasjerlistene.

- Ville fått sparken

RASER: Bjørn Kjos refser Cimber Sterling etter at de bestilte Norwegian-billetter i hans navn. Arkivfoto: SCANPIX
RASER: Bjørn Kjos refser Cimber Sterling etter at de bestilte Norwegian-billetter i hans navn. Arkivfoto: SCANPIX

Tirsdag morgen avviste Cimber Sterlings toppsjef, Jacob Krogsgaard, at ansatte hadde kjøpt billetter for å sabotere konkurrenten. I formiddag snudde han, og sier ifølge NTB at han vil ringe Kjos og beklage.

DU HAR NOK FLYDD MED DEM..:Her er Europas punktligste flyselskap

Norwegian-direktøren mener at Cimber Sterling-hamstringen hadde fått alvorlige konsekvenser dersom det samme hadde skjedd blant ansatte i Norwegian.

- De hadde fått sparken. Jeg er ikke tilhenger av den form for forretningsmoral, sier Bjørn Kjos til den danske avisen Børsen.

- Vet hvem de er

Cimber-direktør Krogsgaard har etter snuoperasjonen hardnakket hevdet at det ikke var noen fra ledergruppen i selskapet som har kjøpt billetter, og han avviser at selskapets ledere har oppfordret andre ansatte til å gjøre det, ifølge NTB.

Tull, svarer Bjørn Kjos.

- Vi har jo kredittkortopplysningene, og kan se at både toppledelsen og styret har kjøpt billetter. Så jeg mener at Krogsgaard bør spørre toppledelsen sin en gang til. Det er viktig at han får orden i eget hus, sier han til Børsen.

BJØRN KJOS MØTTE VG NETT-LESERNE:Les hele Tett på Nett-intervjuet her!

Norwegian gikk hardt inn på det danske innenriksmarkedet i fjor, og konkurransen med blant annet SAS og Cimber Sterling er knallhard.

Utivder tilbud

Norwegian har nå bestemt seg for å utvide enkronerstilbudet på strekningen mellom København og Karup på Jylland.

- Nå vil vi at så mange redelige, reelle passasjerer som mulig skal få sjansen til å reise med oss for kampanjeprisen. Derfor utvider vi kampanjeperioden, sier Skånvik i Norwegian til VG Nett.

Norwegian har foreløpig ikke bestemt seg for om de skal forfølge saken overfor konkurrenten.

- Det har vi ikke tatt stilling til enda, sier Skånvik.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise