Hovedinnhold

Air France-kaptein: - Vi trenger drivstoff, har noen om bord kontanter?

AIR FRANCE: Syriske myndigheter skapte problemer for drivstofftanken til et Air France fly, da de nektet å ta i mot kredittkortbetaling. Bildet viser en Air France Airbus A320. Foto: JAN OVIND, NTB SCANPIX
AIR FRANCE: Syriske myndigheter skapte problemer for drivstofftanken til et Air France fly, da de nektet å ta i mot kredittkortbetaling. Bildet viser en Air France Airbus A320. Foto: JAN OVIND, NTB SCANPIX
(VG Nett) Et Air France-fly på vei til Damaskus trengte mer drivstoff og kapteinen spurte like så godt passasjerene etter kontanter.

Denne saken handler om:

Årsaken er at syriske myndigheter har nektet kredittkortbetaling for drivstoff, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Tvunget til Syria

Flyet var på vei til Beirut onsdag kveld, men ble omdirigert på grunn av uroligheter i den libanesiske hovedstaden. Derfor forsøkte flyet heller å fly til Amman i Jordan, men ble tvunget til å lande i Syria på grunn av drivstoffmangel.

Air France stoppet sine flyreiser til Damaskus i mars i år da kampene i landet tok seg kraftig opp. Forholdet mellom Frankrike og Syria kollapset helt etter at Paris krevde president Bashar al-Assad sin avgang.

Nekter kredittkort

Da det aktuelle flyet skulle lande på den lokale flyplassen fortalte myndighetene at de ikke kunne ta i mot en betaling med kredittkort. De kunne bare ta i mot kontanter, sier en Air France talskvinne til Reuters.

- For sikkerhets skyld spurte en ganske forventningsfull kaptein hvor mye kontanter passasjerene kunne skrape sammen til drivstoff, sier talskvinnen.

Ifølge kvinnen klarte flyselskapet til slutt å betale for drivstoffet uten hjelp fra passasjerene. Men hun nektet å fortelle hvor mye regningen kom på.

Flyet, med opprinnelig avreise fra Paris, tok av to timer etter landingen i Damaskus for en overnatting i Kypros. Det landet i Beirut torsdag kveld, med både kontanter og drivstoff.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise