Hovedinnhold

Advarer mot å gå alene på paradisøy

VAKKERT: Fraser Island regnes som et av høydepunktene i Australia og delstaten Queensland. Foto: CHEE-ONN LEONG / MICROSTOCK
VAKKERT: Fraser Island regnes som et av høydepunktene i Australia og delstaten Queensland. Foto: CHEE-ONN LEONG / MICROSTOCK
(VG Nett) En tysk turist ble alvorlig skadet av dingoer på strandøya Fraser Island utenfor Australia.

Denne saken handler om:

23-åringen ble desorientert og sovnet på en sti utenfor campingplassen K'Gari der vennene bodde. Der ble han angrepet av dingoer lørdag morgen.

Angrepet førte til alvorlige skader i hode, armer og bein, og han ble fløyet til sykehus med helikopter. Tilstanden er nå stabil, ifølge Sydney Morning Heralds nettutgave.

ROVDYR: Dette bildet levner liten tvil om at dingoen kan være farlig. Foto: AP
ROVDYR: Dette bildet levner liten tvil om at dingoen kan være farlig. Foto: AP

Parkvoktere har nå intensivert sin patruljering på øya. De ber også turistene om å ta forholdsregler for å beskytte seg mot villhundene.

- Det virker som at han var litt uansvarlig, sier John Sinclair, som er talsmann for Fraser Island Defenders Organisation.

- Folk som drar til Fraser Island bør ha med seg en stav slik at de kan beskytte seg hvis de blir angrepet av dingoer. De bør også gå sammen i grupper eller par. Folk må ta ansvar for seg selv og forstå at dingoer er rovdyr, ikke tamme hunder, sier han til den australske avisen.

Malcolm Fitpatrick i organisasjonen Save the Fraser Island Dingoes mener turistene bør bli bøtelagt hvis de opptrer uansvarlig på øya.

- Denne karen har tydeligvis gjort en stor «no-no». Dette er et villmarksområde. Og det er ikke bare dingoer der, men også dødelige slanger og varaner, sier han til ABC News.

Fraser Island er verdens største sandøy, og ligger omtrent midt på kysten av Queensland. Øya er spesielt kjent for sin nesten 100 kilometer lange sandstrand og for flotte innsjøer og skogsområder.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise