Hovedinnhold

13 skadet i okseløpene hittil

(VG Nett) Etter tre dager med okseløp i Pamplona, skal det foreløpig bare være én som har blitt spiddet av de store dyrene som jages nedover gaten for tradisjonens skyld.

Denne saken handler om:

Den uheldige sprinteren ble til gjengjeld stanget i rompa, mens de tolv andre skal ha sluppet unna med lettere skader og skrubbsår, melder AP.

Les også:Fire skadet i årets første okseløp.

Fem av de skadde gikk ned under dagens løp, som gikk unna på rekordraske 2 minutter og 20 sekunder. Vanligvis bruker oksene og menneskemengden mellom 3.00-3.30 minutter på den 850 meter lange brosteinbelagte strekningen.

Se flere bilder fra okseløpet her!

- Døden nær

Ifølge vitner var det enorm flaks som gjorde at en mannlig løper ikke ble knust av oksene da han ble klemt mellom dem og veggen i en av de farligste svingene i løypen.

Les også:Okseløpfestivalen i Pamplona er i gang.

- Han var veldig heldig som slapp fra det med livet i behold, sier veteranløper Gorka Azpilicueta til spansk TV.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKADET: En franskmann kom seg ikke unna i tide, og trengte medisinsk hjelp under dagens okseløp. Foto: AFP
SKADET: En franskmann kom seg ikke unna i tide, og trengte medisinsk hjelp under dagens okseløp. Foto: AFP

14 omkommet

Fem dager med okseløp gjenstår før San Fermin-festivalen i den spanske byen Pamplona er over for i år, og det er ventet flere og flere deltakere og publikummere ut over uken.

Les også:Norske Christian: - Jeg løp for livet.

14 mennesker har mistet livet siden tradisjonen med rekordløp startet i 1924. I forkant av årets okseløp demonstrerte blant annet dyrevernsorganisasjonen PETA mot det de mener er dyremishandling og en ufyselig tradisjon blant spanjolene.

LØPER FOR LIVET: Det går vilt for seg, og både okser og mennesker snubler på brosteinen. Foto: EPA
LØPER FOR LIVET: Det går vilt for seg, og både okser og mennesker snubler på brosteinen. Foto: EPA

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise