Hovedinnhold

Spania fester hele året

Fiestas - spanske folkefester - arrangeres året rundt. Du er god hvis du tilbringer en uke i Spania uten å fornemme en fiesta i nærheten.

Denne saken handler om:

August og september er høysesong for landsbyfester og vinhøst-takkefester - men spanjolene griper enhver anledning til å feste!

En fiesta kan være alt fra private landsbyfester der deltagerne går i prosesjon, drikker vin, synger og danser, til svære, «nasjonale» folkefester a' la okseløpet i Pamplona og tomatfestivalen i Bunol der 25 000 mennesker bader i ketchup . . .

- Det er stor forskjell på den pomp og prakt som kjennetegner påskeprosesjonene i Andalucia, og det stille alvor som preger de religiøse seremoniene i Castilla, sier Octavio Gonzalez, sjefen på spanjolenes turistkontor i Oslo.

Religiøs bakgrunn

Mange av festene har en religiøs bakgrunn, og ofte holder butikkene stengt. Man hedrer en lokal helgen eller et lokalt mirakel, kanskje feirer man de kristnes seirer over maurerne eller har takkefest etter vindrue-innhøstingen med sure hornorkestre i gatene. Og de er sure. Vi har hørt dem.


Noen festivaler har fått betegnelsen «fiestas av interesse for turister». Av dem er det over 200. For å oppnå en slik status, må festivalen være minst ti år gammel og favne flere enn lokalbefolkningen.

Den spanske ambassadens turistavdeling har hjulpet VG med å kartlegge de viktigste fiesta'ene i året som kommer.

Vamos a la fiesta!

Klikk her for å se hele listen!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise