Hovedinnhold

- Phuket er paradis på jord

I FARTA: Nordmenne elsker strendene i Phuket. Foto: Terje Bringedal
I FARTA: Nordmenne elsker strendene i Phuket. Foto: Terje Bringedal
KATA BEACH (VG) Hvinende av fryd kaster Østfold-familiene seg ut i det 30 grader varme Thailand-vannet.

Denne saken handler om:

Mer enn strand i Phuket

Thailands største ferieøy har masser av aktiviteter hvis du går lei av bading og strandliv:
*Phuket Fantasea: Litt tivoli, litt shopping, restauranter og en show som gir innblikk i thailandsk kultur, historie og mytologi (Kamala Beach nord for Patong).
* Fra Phuket er det en times kjøring til nasjonalparken Khao Phra Taew med jungel, fossefall og et rehabiliteringssenter for gibbonaper. www.warthai.org
* Patong med Bangla Road. Phukets mest kjente bargate, der det syder av liv fra mørkets frembrudd til tidlig morgen. Pass på verdisakene!
* Phuket Zoo: Ligger i Chalong Bay. Orkidéhage, fuglepark, akvarium, elefantshow m.m. www.phuketzoo.com
* Kjempe-buddhaen: 20 minutters kjøring fra Kata / Karon kneiser en nybygd, gigantisk buddhastatue på åstoppen. 45 meter høy og 25 meter vid. I dag er den hvit, men planen er å belegge kjempe-buddhaen med gull.
Dinopark Minigolf: Ligger mellom Kata og Karon. Her kan du spille minigolf blant små grotter med «dinosaurer». www.dinopark.com
Seiltur: Fra både Kata, Karon og Paong kan du dra på dagsturer me seilbåt. Sjekk ut www.blue-blank-boat.com * Rafting i gummibåt, snorkling, dykking, trekking i jungelen, elefantridning, gokart og strikkhopping. Valgene er mange. Hotellet har oversikten.

De har funnet sitt ferieparadis, familiene Ingesen og Gustavsen fra Sarpsborg.

- Ikke bare er vannet deilig og stranden super for barnefamilier.

- Det er også ganske behagelig å betale 200 kroner for full familiemiddag med drikke, ler Tone Ingesen og speider bortover den kilometerlange, kritthvite Kata-stranden sør på Phuket - Thailands største turistøy.

Her er lesernes Thailand-tips

Familien er her for tredje vinteren på rad, vennene fra Sarpsborg for andre gang. De har valgt seg Kata - den roligste og mest familievennlige stranden på Phuket.

Innimellom badingen og slaraffenlivet rir de på elefanter, drar på «fantasea»-show og tar deilig massasje for en billig penge.
Vesle Rikke (9) betaler bare 100 bath (20 kroner) for en halv times massasje, som gjør den vesle kroppen godt.

- Er det ikke litt skummelt med massasje?

- Neeeei, svarer 9-åringen verdensvant.

Les også:Thailand mest hot akkurat nå

- Helfrelst

- Dette må være paradis på jord. Som cruiseskip-mannskap har jeg sett både Jamaica, St. Thomas og mye annet fint - men Thailand tar kaka, sier Kjell Rønninghaug (49) fra Trondheim.
Etter 15 ferieår på Kanariøyene er trønderfamilien blitt helfrelst på Thailand.

- Det blir Thailand-ferier heretter, fastslår Kjell, som slanger seg i solen på Kata Beach for fjerde vinteren på rad.

SØK LY!: Under de heftigste regnskurene er det bare enn ting å gjøre - søk ly f.eks. på en restaurant, som norsk-svenske Steinar Klemetsrud og Alexandra Johansson fra Oslo har gjort her på tavernaen Phileas Fogg i Kata. Foto: Terje Bringedal
SØK LY!: Under de heftigste regnskurene er det bare enn ting å gjøre - søk ly f.eks. på en restaurant, som norsk-svenske Steinar Klemetsrud og Alexandra Johansson fra Oslo har gjort her på tavernaen Phileas Fogg i Kata. Foto: Terje Bringedal

- Kata har den mest barnevennlig stranden. Å gå i sanden her er som å gå i potetmel, sier Kjell og ruller seg en rød mix under parasollen.

- Barnevennlig

I vinter har trønderne også med seg et vennepar, som er på sin aller første Thailand-ferie: - Herlig. Helt fantastisk, sier Lisbeth og Tore Mønster Nilsen fra Holmestrand.

Les også:- Her får du mye for pengene i Sørøst-Asia

Ferievennene ligger ikke bare langflate på den hvite Kata-stranden. De har også vært på utflukt til Phi Phi-øyene, leid longtail-båt, matet fargerik fisk med brødskiver på Banana Beach og kost seg på gode restauranter i byen.

SÅPESELGER: Under skarpt lampelys på kveldstid blir de utskårne håndsåpene til 25 kroner fristende shoppingvarer. Foto: Terje Bringedal
SÅPESELGER: Under skarpt lampelys på kveldstid blir de utskårne håndsåpene til 25 kroner fristende shoppingvarer. Foto: Terje Bringedal

- Alt er jo så billig her. Om reisen fra Norge er litt dyrere enn til Kanari, sparer du masse penger på mat, drikke og innkjøp her borte, istemmer trønderfamilien.

Thailand i slutten av mars -les tipset fra Reisepanelet

Sønnen Andras (11) har de tatt ut av skolen, mot at han gjør «lekser» i ferien. En av matteoppgavene er å regne om valuta fra bath til norske kroner - nyttig lære for livet.

Blir du lei av ris og kylling med cashewnøtter - og det er det mange som blir i løpet av tre uker på Phuket - så har norske feriegjester på populære Kata fått et par nye og alternative tilholdssteder denne sesongen.

«Norske» restauranter

50 meter fra stranden har Stavanger-restauranten Phileas Fogg åpnet filial med internasjonal meny - bl.a. steaks, nacho-retter, spareribs etc.

JENTE-GUTTER: I Patpong (Silom) ligger jentebarene tett. Og de aller flotteste jentene er gjerne gutter. Foto: Terje Bringedal
JENTE-GUTTER: I Patpong (Silom) ligger jentebarene tett. Og de aller flotteste jentene er gjerne gutter. Foto: Terje Bringedal

- Naturlig nok er det mange nordmenn som finner veien, sier driftsansvarlige Johnny Steen, utflyttet fra Hard Rock Cafe i Oslo.

Sportsbar

Litt lenger bort i Kata sentrum har Anders Hansson (tidligere restaurant Sult i Oslo) åpnet sportsbar. Med bortfallet av amerikanske, kinesiske og australske turister, er det denne vinteren uvanlig mye norsk, svensk og finsk å høre i Katas gater.

Diskusjon:Tips til reise - Thailand Hua Hin

- Vi er glade i nordmennene, sier bartender Rung på Oyster-baren i Katas hovedgate - et tredje samlingssted for nordmenn, særlig i drinktiden før middag.

- Nordmenn er bare hyggelige. Vi elsker dem.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise