Hovedinnhold

Nice best på høsten

NICE (VG): Hvis du ønsker deg det pittoreske og sydende på ett og samme sted: Velg La Vieille Ville, gamlebyen i Nice, gjerne om høsten.

Denne saken handler om:

Da har hordene med fellesferierende franskmenn reist hjem. Da er Nice «just nice».
Da har hordene med fellesferierende franskmenn reist hjem. Da er Nice «just nice».
Selv om også gamle Nice er full av folk, er det mulig å finne rolige gater - svale og stille. Vi fant til og med en gatesanger i Rue de Jesus som valgte å synge mellom husveggene, for akustikkens skyld . . .

Place Rossetti gir en fornemmelse av «La Dolce Vita»; litt Roma-følelse a' la Fontana di Trevi. Riktignok ser vi ingen filmhelter i Marcello Mastroianni-genren i området, men pass opp jenter: 2000-årsutgavene av den italienske sjarmøren er på plass. Her står casanovaene og speider etter byttet, blant dem Patrick Yalouris - med scooter, vannkjemmet hår, softice og søkende blikk. Titter han på blondinene?

- No, des brunettes! svarer han og smiler lurt.

Brunettene, altså. Jaja, det er jo lov å foretrekke sine egne også . . .

Svin eller ikke; svinekjøtt ligger i mathandlegaten Rue Saint François. Charcuterie Saint François tilbyr alt fra svin til salade nicoise. Føler du for en smakssterk chevré, går du til ostedisken i Rue Pairolière. I denne trange gaten finnes også en olivenoljeforretning.

Sørg for all del å handle julegavene mens du er i gamlebyen. Her finner du alle provençalske drømmegaver på ett og samme sted. Det er lett å se seg blind mens man går her, men du angrer garantert i ettertid om du ikke kjøper noe. Her er stoffer, kjoler, duker, toalettvesker, kopper og kar - i vakre, sterke provençalske farger.

Etter en halv dag i gamlebyen kan du gå gjennom portalen ved blomstertorget, ned mot det blinkende, lokkende Middelhavet. Da er det godt med et bad igjen. Men når solen går ned, finnes det neppe noe mer romantisk i Nice enn en middag i La Vieille Ville . . .

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise