Hovedinnhold

Norwegian: 6000 forsinkelser og 170 kanselleringer i juli

<p>6000 FORSINKELSER: Norwegian hadde 6000 forsinkelser og 170 kanselleringen i juni.</p>

6000 FORSINKELSER: Norwegian hadde 6000 forsinkelser og 170 kanselleringen i juni.

Jan Ovind, VG
Mangel på egne fly og piloter fører til en rekke kanselleringer og forsinkelser for Norwegian. I juli hadde de 6000 forsinkelser og 170 kanselleringer.

Denne saken handler om:

– Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med verken regulariteten eller punktligheten vi har hatt i juli. Nå må vi sette oss ned å se på hvor det har gått galt i sommer. Det har vært for mange lange forsinkelser og kanselleringer, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagens Næringsliv.

Norwegian: Vi hadde ikke forutsett så mange kanselleringer

De 6000 forsinkelsene er fordelt mellom Norwegian og datterselskapet. Ifølge FlightStats hadde Norwegian Air Shuttle totalt 9986 flyginger i juli. 27,7 prosent av disse var forsinket med i gjennomsnitt 45,7 minutter.

Forsinkelser også hos SAS

Det irske datterselskapet Norwegian Air International, hadde totalt 8742 flyginger. 35,4 prosent av disse var forsinket med i gjennomsnitt 49,7 minutter, og ble Europas tredje mest forsinkede flyselskap i juli.

Kan du dette? Dette har du krav på om flyet blir kansellert

Dermed hadde Norwegian omtrent like mange og like lange forsinkelser som i 2016, da de også manglet piloter, skriver Dagens Næringsliv. Også SAS har blitt forsinket i sommer. 22,4 prosent av samtlige 22.603 registrerte flyginger var forsinket med i gjennomsnitt 38,1 minutter. Finske Finnair var det mest punktlige flyselskapet i Europa.

Flygesjefen i Norwegian innrømmer: – Vi har for få piloter

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise