Hovedinnhold

New York Times: Reis til Oslo i 2013

BLIR LAGT MERKE TIL: Fornyelsen av Oslos havneområde får stor oppmerksomhet i New York Times omtale av byen som et ettertraktet reisemål i 2013. Foto: Nic Lehoux
BLIR LAGT MERKE TIL: Fornyelsen av Oslos havneområde får stor oppmerksomhet i New York Times omtale av byen som et ettertraktet reisemål i 2013. Foto: Nic Lehoux
(VG Nett) Oslos heteste bydel, Tjuvholmen, har skaffet Norges hovedstad en 22. plass på New York Times liste over 46 steder du må reise til i 2013.

Norges hovedstad står oppført på 22. plass, men det fremgår ikke om listen er en rangering.

- Dette er fantastisk, utbryter Heidi Thon hos VisitOslo når VG ringer og gjør henne oppmerksom på listeplassen.

Hun tror både salget av Edvard Munchs «Skrik» hos auksjonshuset Sotheby's i New York og tildelingen av Nobels fredspris til USAs president Barack Obama har bidratt til åpne amerikanernes øyne for Norge og Oslo.

- Merkbar vridning

På listen har byen selskap av internasjonale storbyer som Rio de Janeiro, Paris, New Delhi og Washington D.C. og eksotiske reisemål som Koh Phangan i Thailand, The Big Island på Hawaii og Filippinene på listen.

- Oslo har vært ganske anonymt tidligere, men det har skjedd veldig mye på ti år. Tidligere kunne vi vise frem vikingskip, Kon-Tiki-museet og marka, men det har skjedd en merkbar vridning mot kunst og kultur, sier Thon.

New York Times mener Oslo bør avlegges et besøk fordi byen har «en strandpromenade som stjeler det skandinaviske søkelyset», og sikter til «Tigerstadens» nye bydel - Tjuvholmen.

«Med all oppmerksomheten som har vært på andre hovedsteder i Norden tidligere, har det vært lett å overse Oslo. Men ikke nå lenger. I et forsøk på å frem byens nærhet til havet har utviklingsprosjektet Fjordbyen fornyet byens havneområde, senest med imponerende Tjuvholmen», skriver den amerikanske avisen.

Mer internajonalt

- Tjuvholmen er et godt eksempel på at Oslo har blitt mer internasjonalt - det er blitt mer spennende og mer på linje med andre europeiske reisemål, sier Thon.

Både Astrup Fearnley-museet og det nye designhotellet The Thief blir nevnt som toppseverdigheter. Avisen skriver også at Tjuvholmen har en rekke andre «top-notch»-gallerier.

- Her finner man nå de viktigste private galleriene og det viktigste private kunstmuseet i Norge, Astrup Fearnley. Disse stedene har de mest kjente kunstnerne med størst prestisje i kunstverdenen, både nasjonalt og internasjonalt, sa kunstanmelder i VG, Lars Elton, i en sak om at Tjuvholmen er Oslo heteste bydel, lørdag.

Mener Oslo er klar til å skinne

Thon hos VisitOslo trekker i den samme artikkelen frem den moderne atmosfæren, kunst, solnedgang på badestranden og matopplevelser som gode grunner til å besøke Tjuvholmen.

- En av mine favorittrestauranter er Tjuvholmen Sjømagasin med nydelig mat, hyggelig service og en utrolig utsikt. Dessuten har jeg funnet Oslos beste iskrem hos Paradis, sier Thon.

Det har heller ikke gått upåaktet hen for New York Times at Oslo har en restaurant med to stjerner i den internasjonalt anerkjente Michelin-guiden. Avisen skriver at restauranten Maaemo fanget matverdenens oppmerksomhet da den fikk tildelt stjernene.

«Nok et eksempel på at Oslo er klar til å skinne», avsluttes omtalen av Norges hovedstad med.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise