Hovedinnhold

Tyske piloter avblåser streik

UTSATT: De tyske pilotene venter med å streike. Foto: Reuters
UTSATT: De tyske pilotene venter med å streike. Foto: Reuters
Streik blant pilotene i Lufthansa lammet store deler av den tyske flytrafikken mandag. Nå har pilotene gått med på å utsette streiken og gjenoppta forhandlingene.

Denne saken handler om:

Pilotforbundet har gått med på å utsette streiken til den 8. mars, melder det tyske nyhetsbyrået DPA. Enigheten kom på plass under forhandlinger i arbeidsretten i Frankfurt mandag kveld.

Streiken startet ved midnatt natt til mandag og skulle etter planen vart i fire dager, men nå kan flygingene gjenopptas ved midnatt natt til tirsdag.

Cockpit tok ut mer enn 4.000 piloter i streik. Det er den største streiken som noensinne har rammet tysk luftfart, og om den hadde blitt gjennomført som planlagt, ville resultatet ifølge Lufthansa blitt 3.200 kansellerte flyginger.

Krav

Konflikten gjelder både lønn, sikring av arbeidsplasser og de Lufthansa-ansattes rett til medbestemmelse.

Cockpit har protestert mot at datterselskaper av konsernet som tilbyr svært billige billetter, konkurrerer fritt med Lufthansas egne fullprisruter.

Lufthansa har erklært seg villig til å forhandle.

- Vi er klare til dialog hvis Cockpit frafaller det tariffstridige kravet om at pilotene skal være med på å bestemme hvilke fly på hvilke ruter som skal bemannes med Lufthansas egne piloter, sa talsmannen Klaus Walther.

Innstilte fly

Av 42 avganger fra og til Norge ble ni rundturer innstilt mandag, fikk NTB opplyst hos Lufthansa. To av fire ruter til Frankfurt fra Oslo ble kansellert sammen med én Frankfurt-rute fra Stavanger.

To avganger fra Bergen til Frankfurt ble gjennomført som planlagt.

Lufthansa varsler at selv om streiken nå er avblåst, vil det ikke vil være mulig å avvikle flytrafikken som normalt tirsdag.

Streiken i Lufthansa fikk mandag det tyske statsbaneselskapet Deutsche Bahn til å øke tallet på vogner i mange av sine ordinære tog og sette opp ekstratog.

Kapasiteten ble først og fremst økt på fjerntogstrekninger som Hamburg-München og Berlin-Köln.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise