Hovedinnhold

Sterling konkurs - dette bør DU vite

KONKURS: Flyselskapet Sterling leverer inn konkursbegjæring onsdag morgen. Foto: SCANPIX
KONKURS: Flyselskapet Sterling leverer inn konkursbegjæring onsdag morgen. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Her er en oversikt over informasjonen som gis reisende etter Sterling-konkursen i dag.

Denne saken handler om:

Kunder som har bestilt billetter direkte på Sterlings hjemmeside på internett, har ikke mulighet for at få billettene refundert. Dette gjelder også returreisen.

Les også:Du er ikke dekket mot flykonkurs

Hvis du har betalt for billettene med kredittkort, bør du kontakte kreditkortselskapet eller banken din for eventuell refundering av ubrukte billetter.

Har du betalt med kredittkort? Les mer her

Passasjerer som har booket fly gjennom reisebyråer, bør omgående kontakte turoperatøren, heter det på Sterlings nå svært så knappe hjemmeside.

Gardermoen i formiddag:Passasjerer fly forbannet etter Sterling-konkurs

Passasjerer som nå befinner seg i utlandet, boende på hotell eller som leier bil gjennom Sterlings samarbeidspartnere, har mulighet for å bli værende på hotellet og beholde bilen i den perioden det er betalt for.

Star Tour vil gjerne hjelpe feriefolket hjem, og ber ferierende der ute sjekke om Star Tour har reiser til feriemålet de er på. Hvis det er tilfelle, ta kontakt med Star Tours lokale kontor og sjekk om de har plass på flyet sitt hjem.

Returbilletten med Sterling gjelder ikke lenger og reisende må finne andre alternativer for å komme hjem.

Slik begrunner Sterling konkursen.

Er du berørt av konkursen?Kontakt VG Nett her!

Det konkursrammede flyselskapet gjør oppmerksom på at hvis flybilletten, hotellet eller bilen er kjøpt og betalt hos det samme reisebyrået, og man står med en samlet regning, kan du kontakte byrået og få hjelp og mulig dekning av utgiftene som har kommet ekstra som følge av denne situasjonen.

Mange reiseforskikringer dekker ikke konkurs.

Viktig fra Norwegian

I forbindelse med at Sterling er konkurs, har Norwegian iverksatt ekstra tiltak for å hjelpe Sterling-passasjerer som nå skal ut å reise.

- Norwegian jobber nå med å finne alternativer, slik at vi kan hjelpe passasjerene som nå har kjøpt billetter hos Sterling og skal fly enten med opprinnelig Sterling-rute eller på Norwegians eksisterende ruter, sier administrerende direktør, Bjørn Kjos i en pressemelding, som ble sendt ut onsdag morgen.

Flyselskapet har følgende informasjon til passasjerer som skulle ha fløyet med Sterling:

Passasjerer til og fra Stockholm - kjøpt billett med Norwegian, men reiser med Sterling:

Her blir det nyopprettet rute. Passasjerene får også valget om å bytte til en annen destinasjon operert av Norwegian ut fra Stockholm. Norwegian tilbyr full refusjon for de som ikke ønsker å reise.

Passasjerer til og fra Oslo - kjøpt billett hos Sterling (flys av Norwegian):

Disse passasjerene har vi allerede blokkert seter til på våre fly, så disse passasjerene frakter vi tilbake til opprinnelsessted med reise innen 9. november, men kun på dato/ flightnummer som opprinnelig bestilt, og kun mot fremvisning av gyldig reisedokument fra Sterling.

Passasjerer som har bestilt hos Sterling, på avganger hvor Sterling skulle ha fløyet:

Disse passasjerene tilbys en billett hos Norwegian til halv pris av tilgjengelig pris i tillegg til skatter og avgifter.
Viktig: De må oppgi referansenummer fra Sterling ved bestilling, samt ha med seg gyldig reisedokument fra Sterling ved avreise. Dette gjelder for reiser som opprinnelig skulle ha vært gjennomført innen 9. november.

Disse passasjerene må ringe Norwegians kontaktsentre:

Innen Norge - tlf.nr.: 815 21 815
Innen Sverige - tlf.nr.: 0770-45 77 00
Utenfor Skandinavia - tlf.nr.: + 47 21 49 00 15

For de passasjerer som ikke dekkes av disse retningslinjene får beskjed om å ta kontakt med sitt reiseforsikringsselskap eller kredittkortselskap.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise