Hovedinnhold

Ryanair-passasjerer mistenkt for iPhone-tyveri

* Skal ha blitt holdt igjen og truet med ransaking

STENGTE DØRER: Beslutningen til besetningsmedlemmene i Ryan Air-flyet om å holde igjen passasjerene i flyet da det landet på Sandefjord lufthavn Torp, skal ha skapt mye irritasjon. Foto: Arkivfoto: Jan Ovind/VG
STENGTE DØRER: Beslutningen til besetningsmedlemmene i Ryan Air-flyet om å holde igjen passasjerene i flyet da det landet på Sandefjord lufthavn Torp, skal ha skapt mye irritasjon. Foto: Arkivfoto: Jan Ovind/VG
(VG Nett) Passasjerene på et Ryanair-fly fra London til Torp ble onsdag ettermiddag holdt igjen i flyet på grunn av en forsvunnet iPhone.

Denne saken handler om:

En av passasjerene forteller til VG Nett at de først fikk beskjed om å vente med å forlate flyet, før de senere fikk vite at det dreide seg om den forsvunnede mobiltelefonen.

- Vi ble truet med at politiet ville ransake hver og en av oss og all bagasjen dersom telefonen ikke kom til rette. De sa at det kunne ta opp mot fire timer, sier tipseren, som ikke ønsker navnet sitt på trykk, til VG Nett.

Irriterte passasjerer

Seansen skal ifølge Ryanair-passasjeren ha vart i 25 minutter før de ble sluppet ut, uten at telefonen ble funnet.

- Mange av passasjerene ble svært irriterte ettersom de ikke rakk busser og tog som de hadde planlagt. Det skjønner jeg, for dette var en veldig spesiell opplevelse, sier hun.

Operasjonsleder Anne Meyer i Vestfold politidistrikt bekrefter at politiet var i kontakt med Ryanair-flyet onsdag ettermiddag.

- Det stemmer at de tok kontakt med politiet fordi det var et besetningsmedlem som skulle ha blitt frastjålet mobiltelefonen sin, sier Meyer.

- Ransaker ikke i et slikt tilfelle

Hun forteller at de dro til stedet, men ettersom ingen kunne peke ut en gjerningsmann, foretok ikke politiet seg noe. Ifølge Meyer vil de ikke gjøre noe mer i saken før de eventuelt mottar en anmeldelse.

- Var det noen gang aktuelt å ransake passasjerene?

- Hvis det er blitt sagt, så har ikke vi vært involvert i det. Vi begynner ikke å ransake passasjerer i et slikt tilfelle, sier operasjonslederen.

Også administrerende direktør på Sandefjord Lufthavn Torp, Alf-Reidar Fjeld, bekrefter hendelsen.

- Flyet ble holdt igjen, men ifølge vaktsjefen på Torp var det snakk om fem minutter før passasjerene ble sluppet ut, sier Fjeld til VG Nett.

- Kapteinen bestemmer

Vaktsjefen på flyplassen fulgte politiet om bord, slik kapteinen på flyet ba ham om.

- Har du hørt om en lignende hendelse før?

- Nei.

- Hva synes du om at passasjerene ble holdt igjen på grunn av at besetningen savnet en mobil?

- Kapteinen er den suverene sjefen på et fly, og han bestemmer hva som skal skje. Hvis det var hans vurdering at politiet skulle komme om bord, så er det sikkert greit.

Ryanair vil ikke uttale seg om saken.

- Ryanair kommenterer aldri mindre hendelser om bord i flyene, sier kommunikasjonsdirektør Stephen McNamara til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise