Hovedinnhold

Ryanair-fly mistet kabintrykket

Et fly fra Ryanair med 160 passasjerer mistet fredag kabintrykket etter å ha tatt av fra Madrid.

Denne saken handler om:

Flyet, en Boeing 737-800, var på vei til Kanariøyene, men måtte snu da trykket i kabinen plutselig forsvant like etter avgang.

Surstoffmaskene i flyet ble utløst, og flyet landet i den spanske hovedstaden klokka 8.25, opplyser flyselskapet. Ingen av passasjerene trengte medisinsk hjelp, ifølge flyplassoperatøren.

Ryanair varsler at flyteknikere vil undersøke flyet, og at man vil utføre nødvendige reparasjoner.

Tirsdag ba et annet fly fra Ryanair, som var på vei fra Leeds, om å få prioritert landing da det ankom Lanzarote. Flyet hadde måttet avbryte et tidligere landingsforsøk på grunn av sterk vind, og ba om å bli prioritert av flygelederne på grunn av bekymring for drivstoffet, opplyser den spanske flyplassoperatøren AENA. Pilotene sendte ikke ut nødmelding, og Ryanair har avvist at flyet hadde problemer med drivstoffet.

Lavprisselskapet er allerede under etterforskning i Spania for tre nødlandinger 26. juli, som skal ha blitt gjennomført på grunn at lite drivstoff. Da ble flyene tvunget til å utsette landingene på grunn av tordenvær og de måtte stille seg i landingskø sammen med en rekke andre fly.

Etter å ha sirklet over Valencia en stund ba alle tre flyene om tillatelse til å nødlande fordi drivstoffet begynte å minke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise