Hovedinnhold

Piloter sparket etter krangel i cockpiten

* Pilot til styrmann: «You're my bitch»

SPARKET PILOTER: Det var ledelsen i det britiske flyselskapet Flybe som bestemte seg for å sparke de to pilotene etter krangelen. Nå har «kranglefantene» gått til sak mot det de mener var en urimelig avskjedigelse. Foto: Illustrasjonsfoto: Pa Photos
SPARKET PILOTER: Det var ledelsen i det britiske flyselskapet Flybe som bestemte seg for å sparke de to pilotene etter krangelen. Nå har «kranglefantene» gått til sak mot det de mener var en urimelig avskjedigelse. Foto: Illustrasjonsfoto: Pa Photos
(VG Nett) To erfarne piloter i det britiske flyselskapet Flybe ble sparket etter å ha havnet i en opphetet krangel på en flygning mellom Exeter i England og Malaga i Spania.

Denne saken handler om:

De to mennene i femtiårene møtte onsdag til en høring i en domstol som skal avgjøre om de er blitt sagt opp på urimelig grunnlag, skriver Daily Mail.

Her kom det frem at uoverensstemmelsen begynte da styrmann Stephen Akers før avgang spurte kaptein Stephen Bird om flyloggen, som beskriver drivstoff, vær og detaljer om destinasjonen, var fullført. Da skal Bird ha svart at han ikke hadde gjort det «because you're my bitch».

Forsinket

Kapteinen forklarte i onsdagens høring at kommentaren var ment spøkefullt, og at han ikke forstod at styrmann Akers ble fornærmet.

Senere, da flyet var i luften og de fløy inn i et område med turbulens, skal styrmannen ha oppfordret kapteinen til å unngå mørke skyer av sikkerhetsgrunner.

Kaptein Bird skal imidlertid ha fortsatt inn i skyene fordi flyet allerede var 25 minutter forsinket.

Landet trygt

I onsdagens høring kom det frem at styrmannen skal ha sagt at han ville forfølge hendelsen, hvorpå kapteinen svarte «styr flyet, du», og at han mer enn gjerne tok diskusjonen når de hadde landet.

Deretter skal styrmannen ha kalt kapteinen for en kontrollfreak, før sistnevnte kontret «wow, nå skjønner jeg hvorfor du har hatt problemer med andre kapteiner».

Da kapteinen truet styrmannen med å rapportere ham, svarte styrmann Akers: «F*** off». Til tross for dette landet flyet trygt, ifølge Daily Mail.

Leste avisen

Seniorpilot Stan Wood, som etterforsket hendelsen, forteller at den massive krangelen mellom Bird og Akers utgjorde en stor trussel mot sikkerheten til mannskapet og passasjerene, skriver news.com.au.

Flygningen tilbake skal imidlertid ha forløpt uten dramatikk, ettersom Akers satt og leste avisen, ifølge den australske nettavisen.

Begge mennene rapporterte inn hverandre til arbeidsgiveren, som endte med at begge ble sparket. De to har klaget på at de har mistet jobben på urimelig grunnlag, og høringen fortsetter.

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise