Hovedinnhold

Flyselskapet Sterling er konkurs

Alle fly satt på bakken

KONKURS: Flyselskapet Sterling leverer inn konkursbegjæring onsdag morgen. Foto: SCANPIX
KONKURS: Flyselskapet Sterling leverer inn konkursbegjæring onsdag morgen. Foto: SCANPIX
GARDERMOEN/OSLO (VG Nett) Det islandskeide flyselskapet Sterling Airlines er finanskrisens siste offer. Onsdag morgen leverer selskapet inn konkursbegjæring og setter alle sine fly på bakken.

Denne saken handler om:

Tips oss

- De siste ukene har Sterlings ledelse, styre og hovedaksjonærer kjempet for å holde selskapet flytende. Dessverre forgjeves, og vi har derfor besluttet å levere inn konkursbegjæring senere i dag, skriver flyselskapet i på sine nettsider onsdag.

BLIR DU RAMMET AV KONKURSEN? KONTAKT VG NETT!

Flyselskapet har satt alle sine fly på bakken, og det er gjort forsøk på å komme i kontakt med alle passasjerer som er berørt av konkursen. Hva som vil skje med de som ikke er blitt informert, er usikkert. Sterling skriver følgende på sine hjemmesider:

«Passasjerer som befinner seg i utlandet, boende på hotell eller som har leid bil gjennom Sterlings samarbeidspartnere, har stadig mulighet til å bli boende på hotellet eller ha bilen i den periode som de har betalt for, da disse er betalt direkte til Sterlings samarbeidspartnere. Med hensyn til returbilletten blir man dessverre nødt til at finne andre alternativer for å komme seg hjem.»

Les også:Du er ikke dekket mot flykonkurs

Artikkelen fortsetter under bildet.

USIKRE: Forvirring blant passasjerene som møtte opp på Gardermoen i morgentimene i dag. Foto: EIRIK BORUD
USIKRE: Forvirring blant passasjerene som møtte opp på Gardermoen i morgentimene i dag. Foto: EIRIK BORUD

Sterling opplyser videre:

* Kunder som har bestilt billetter direkte på Sterlings hjemmeside får ikke refundert billettene. Dette gjelder også returreiser.

* Passasjerer som har betalt billettene med kredittkort bør kontakte kortselskapet eller banken for eventuell refundering.

* Passasjerer som har booket fly gjennom reisebyrå bør straks henvende seg til den aktuelle turoperatør.

Rammer også Norwegian-kunder

Informasjonsdirektør Anne-Grete Ellingsen i Norwegian sier det «helt klart er noen» Norwegian-kunder som også vil bli rammet av Sterling-konkursen. Norweigan og Sterling har hatt et samarbeid der de kjøper flyseter på hverandres flygninger.

- Alle som har kjøpt billetter hos Sterling men som skal fly med Norwegian må møte opp som vanlig, sier Ellingsen.

Flyselskapet jobber nå med å få oversikt over situasjonen, og ber reisende om å følge med på selskapets hjemmesider.

Sterling-kunder som skal fly med Norwegian bes kontakte Norwegian på telefon 815 21 815 (fra Norge) og +47 21 49 00 15 (utenfor Norge).

Ble varslet i forrige uke

Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen sier flyplassen allerede i forrige uke ble varslet om at Sterling ville redusere virksomheten sin kraftig utover høsten.

- Den eneste ruten fra OSL de kom til å beholde var ruten Oslo-Billund. Det var beskjeden vi fikk, sier Kobro til VG Nett.

Få dager etter var det altså helt slutt.

Har du jobbet i Sterling?Kontakt VG Nett?

- Vi har fått vite at Sterling innstiller alle sine avganger fra Oslo lufthavn bortsett fra til Billund, sier Kobro til VG Nett.

På tross av dette tror han ikke det vil bli store ringvirkninger på Gardermoen i morgentimene i dag.

Lavprisselskapet Sterling Airlines har sitt hovedkontor i København. Selskapet ble etablert i 1962, og fra 1995 til 2005 var det heleid av Fred. Olsen, som solgte det til et islandsk investeringsselskap.

Sterling startet ruter til Bergen og Gøteborg tidligere i år, og begge rutene blir lagt ned i løpet av høsten.

Selskapet Travelbroker kom i begynnelsen av oktober med liste viser at omtrent halvparten av nyetablerte ruter som ble opprettet fra den danske hovedflyplassen Kastrup i 2007 har blitt lagt ned i løpet av 2008.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Reise

Se neste 5 fra Reise